Marko Bela vrea UDMR într-o coaliție de guvernare

Marko Bela
Marko Bela

Marko Bela, fostul președinte al UDMR, optează pentru ca Uniunea să fie prezentă într-o coaliţie de guvernare. El subliniază că "este importantă o colaborare nu numai la nivel parlamentar, ci şi guvernamental".

Marko Bela a declarat, vineri, înainte de începerea şedinţei Consiliului Consultativ al Platformelor UDMR, că se pronunţă pentru varianta prezenţei Uniunii într-o coaliţie de guvernare. El a adăugat că aceasta este în interesul maghiarilor, dar şi al majorităţii româneşti, potrivit Gândul.

"Eu optez pentru prezenţa UDMR într-o coaliţie de guvernare, deoarece acest lucru este în interesul maghiarilor din România, dar în acelaşi timp e în interesul majorităţii româneşti. Dacă mă uit puţin înapoi, la ceea ce s-a întâmplat în deceniul trecut, atunci se vede foarte bine că totul am obţinut printr-un efort comun, fiind vorba de integrarea în NATO, în UE, alte obiective importante - le-am realizat printr-o colaborare între românii şi maghiarii din ţara noastră", a spus Marko. A mai afimat că "e importantă o colaborare nu numai la nivel parlamentar, ci şi guvernamental", dacă există "interese reciproce" şi "toate partidele dintr-o anumită coaliţie" cad de acord asupra unor puncte din programul de guvernare a ţării.

Liderii USL şi UDMR au avut o întâlnire, miercuri seară, la Palatul Parlamentului. Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, joi, că negocierile dintre USL şi UDMR nu s-au întrerupt. Ele urmează a fi reluate săptămăna viitoare. UDMR are două variante: fie face parte din guvernare, asta presupunând ministru, minister și nu doar secretari de stat, fie trece în opoziție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel