Marko Bela: Eliminarea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor aruncă în aer coaliţia

marko bela, udmr
marko bela, udmr

Adoptarea iniţiativei „demagogice şi ultranaţionaliste“ care elimină obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor dovedeşte defecţiunile coaliţiei, iar susţinerea acesteia ar putea arunca în aer coaliţia, a declarat, marţi, vicepremierul UDMR, Marko Bela.

El a precizat că Guvernul şi coaliţia susţin varianta deja adoptată a Legii educaţiei, dar că promovarea acestei iniţiative, adoptate deja tacit de Camera Deputaţilor, ar putea arunca în aer coaliţia, scrie Mediafax.

Camera Deputaţilor a adoptat, tacit, propunerea legislativă a deputatului Mircia Giurgiu potrivit căreia se elimină din Legea educaţiei prevederea privind obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor naţionale.

„Eu ştiu că Mircia Giurgiu nu mai face parte din grupul parlamentar al PDL şi că acum este independent. În ceea ce priveşte problema Istoriei şi Geografiei, aceasta a fost deja tranşată prin Legea învăţământului şi atât Guvernul, cât şi coaliţia majoritară susţin formula adoptată în Legea învăţământului. Faptul că a trecut o astfel de iniţitivă demagogică şi ultranaţionalistă prin Camera Deputaţilor în mod tacit dovedeşte însă defecţiunile coaliţiei, şi anume că nu reuşim să avem majoritate nici pentru adoptarea unei legi, nici pentru respingerea unor proiecte proaste“, a spus senatorul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

El a arătat că ştie, în baza unei discuţii cu premierul, că şeful Guvernului se delimitează de iniţiativele şi proiectele lui Mircia Giurgiu, care zilnic propune „câte o prostie“ în Camera Deputaţilor.

Proiectul ce elimină predarea istoriei şi geografiei în limba minorităţilor, adoptat tacit de Cameră

Întrebat dacă această problemă va fi discutată în coaliţie astfel încât iniţiativa legislativă să nu fie adoptată şi în Senat, Marko Bela a precizat că membrii coaliţiei şi ai Guvernului susţin varianta deja adoptată a Legii educaţiei, dar că promovarea unei astfel de iniţiative ar putea să arunce în aer coaliţia.

„Repet, coaliţia şi Guvernul susţin varianta deja adoptată în Legea învăţământului şi susţinerea unei astfel de iniţiative, ca a domnului Giurgiu, ar putea să arunce în aer coaliţia, vă spun sincer. Este o problemă extrem de sensibilă pentru noi, dar nu am cunoştinţă că majoritatea guvernamentală sau cineva din majoritate ar susţine această iniţiativă. Putem ridica problema dacă apare o suspiciune că lucrurile nu sunt în ordine, dar în afară de ideile extrem de proaste ale domnului Giurgiu eu nu am cunoştinţă că în coaliţie ar exista probleme în legătură cu istoria sau geografia“, a spus Marko.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy