Marius Marinoff, după gestul lui Rareș Bogdan: E expresia europarlamentarului obedient după propriul interes

Foto: Facebook Rareș Bogdan
Foto: Facebook Rareș Bogdan

Marius Marinoff, prim vicepreședintele PER, a reacționat la discursul lui Rareș Bogdan de la Bruxelles.

Rareș Bogdan a avut un discurs la Bruxelles în care a cerut Franței să ne îndatoreze, acuză Marius Marinoff. 

În acest context, Marius Marinoff, prim-vicepreședintele PER, a spus că românul este demn, iar politicienii ar trebui să înceapă să rezolve problemele reale ale românilor.

"Rareș Bogdan este în esență expresia concretă a europarlamentarului obedient după propriul interes, care uită adevăratele probleme ale românilor, doar pentru pentru a-și arăta falsa loialitate pe la curți străine!

Românul este demn și stă drept în fața oricui. România nu este a noastră, este a urmașilor urmașilor noștri! A venit momentul să ne redobândim locul în Europa ca un popor drept, demn si mândru! A venit momentul ca politicienii români să se ocupe de problemele reale ale românilor, de problemele presante care îi împiedică pe aceștia trăiască decent în țara lor.

Românii sunt în acest moment afectați de multiple crize ce le îngreunează capacitatea de a-și asigura toate necesitățile la sfârșit de lună. PER consideră că România are nevoie de lideri cu coloană vertebrală, capabili de a îndeplini promisiunile făcute cetățenilor români", a afirmat Marius Marinoff, la Realitatea Plus

"În momentul de față, în Europa, sunt 27 de țări. Faptul că venim către Franța, cu care ne leagă istorie, în care am fost împreună e un lucru excepțional. A folosi cuvinte tip îndatorat, umil, de erau pe vremea Imperiului Otoman, când mergeam să cerem pașalâcul", a mai spus el. 

Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut ajutorul președintelui Emmanuel Macron pentru aderarea României la Spațiul Schengen

De la 1 ianuarie 2022, Franța a preluat președinția rotativă a Consiliului UE pentru următoarele șase luni. Președintele Emmanuel Macron a fost prezent în Parlamentul European, iar Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și șeful delegației României pentru PPE, a ținut un discurs în care i-a cerut sprijinul președintelui francez în ideea accederii țării noastre la Spațiul Schengen:

„Excelența voastră, domnule președinte al Franței, excelențele voastre! Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franței încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet și Jules Michelet, prieteni și susținători ai României, până la Napoleon al III-lea fără de care nu am fi avut o dinastie. Fără Franța, modernitatea și modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători.

Generalul Henri Mathias Berthelot i-a numit pe români „familie“ și a contribuit la reorganizarea armatei României, iar asta ne-a ajutat să ne salvăm nu doar teritoriul, ci și identitatea națională. În ultimele două decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la Uniunea Europeană. Vă mulțumim pentru sprijin.

Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră, îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul României pentru aderarea la Spațiul Schengen. România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles. Este ținută, practic, la ușa Schengen.“, a precizat europarlamentarul român.

Președintele Emmanuel Macron și-a notat câteva lucruri, imediat după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut referire la aderarea României la Schengen. Apoi, i-a mulțumit și i-a zis, când a trecut pe lângă el, că îi va raspunde.

"Această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în țara mea"

„Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în țara mea. Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile Uniunii Europene. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta, alimentează din plin retorica anti-occidentală. România devine un poligon de încercare pentru populist-extremism anti-european, pentru antisemitism. Noi, românii, vă cerem sprijinul și contăm pe el. Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie țara dumneavoastră pentru noi într-o Europă a valorilor și a solidarității“, a mai spus Rareș Bogdan.

Vezi și: Ambasadoarea Franţei: În şase luni vom depune toate eforturile pentru extinderea Spaţiului Schengen, primind şi România

Vezi și: Ambasadoarea Franţei: Nu este cazul ca România să fie văzută ca noua Europă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel