Marele risc pentru PSD și PNL dacă ar merge unite la alegeri. Unde va sta AUR prost

Interesant și riscant! Așa s-ar descrie situația dacă PSD și PNL ar merge împreună la alegerile din 2024. 

Analistul politic Bogdan Teodorescu a vorbit despre alegerile din 2024 și pariul riscant pe care ar fi putut să-l facă PSD și PNL. 

”Dacă ar fi, după cum văd că arată cifrele, ar fi interesant pentru ei să meargă uniți și riscant pentru ei să meargă uniți. În literatura de specialitate se spune că partidele antisistem câștigă mai mult atunci când stânga și cu dreapta se unesc. Este o teză lansată de doi sociologi, unu olandez, altul britanic, care au măsurat și au adus și explicații.

Când veneau alegerile, lumea alegea stânga sau dreapta. O formă de simplificare necesară pentru ca alegerile să fie mai ușor decodate alegătorului, care poate are și altceva de gândit. În momentul în care tu unești stânga cu dreapta, confuzezi foarte tare o întreagă zonă electorală crescută în spiritul stânga versus dreapta, este lupta principală și atunci încarci cu foarte multe șanse celălalt partid.

Se poate crea o polarizare care ar putea să nu fie neapărat avantajoasă pentru ei. Pe de altă parte însă, există riscul ca în alegerile europarlamentare să fie AUR foarte aproape de primul loc. AUR va sta prost la alegerile locale, fiindcă nu are primari în funcție”, a spus Bogdan Teodorescu, conform gândul

Împreună la alegerile din 2024 a fost o discuție pusă pe tapet în cele două partide, PSD și PNL. Discuția a existat și-n spațiul public, însă, după mai multe zile de declarații neclare, chiar opuse, voci din cele două partide au transmis mesajul că fiecare partid va merge singur în alegeri. Au vorbit mai degrabă despre ce-i desparte, părând că i-a unit compromisul pentru țară. Cu privire la AUR, tot mai multe sondaje dau partidul în locuri fruntașe, pe primele trei, dar niciodată pe primul loc. Cu privire la partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu, deși are toate șansele să fie printre primele în preferințele electoratului, analizele politice au un comun un aspect important: nu va forma majoritate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel