Marea dezinformare cu Ponta în Dubai. Diversiune fără bază reală

O serie de speculații de presă au fost lansate în spațiul public pe baza fotografiilor cu premierul Victor Ponta în Emiratele Arabe. Care este adevărul?

Unele site-uri au speculat pe asocierii între Marele Premiu de Formula 1, ce are loc în acest week-end și o eventuală implicare a premierului în negocieri pentru intrarea unei echipe românești în circuit.  Astfel, Ponta s-ar fi aflat în emiratul arab pentru a negocia proiectul intitulat Forza Rossa F1 Team, ce ar putea face ca România să aibă o echipă în Formula 1.

Din păcate pentru România, nici vorbă de așa ceva. Proiectul firmei Forza Rossa, deținătoarea mărcii Ferrari în România, este unul exclusiv privat, fără legătură cu guvernul. Patronul firmei, Ionuț Bazac, a depus în decembrie 2013, la FIA, proiectul Forza Rossa F1 Team. Din informațiile DCNews, în iulie 2014 FIA a decis să accepte o altă ofertă, a unei companii americane. Firesc pentru că forța financiară și publicul care ar fi putut fi atras sunt mult mai mari în cazul unei companii americane. Astfel de negocieri nu sunt publice și nu privesc autoritățile guvernamentale.

Conexiunea între premierul Ponta și Ionuț Bazac, patronul firmei Ferrari în România, a apărut, probabil, fiindcă în urmă cu 5 ani au fost colegi în guvernul Emil Boc. Patronul Forza Rossa se află în România și nu se va deplasa la Marele Premiu de pe circuitul Yas Marina, au declarat pentru DCNews reprezentanți ai firmei Forza Rossa, care au refuzat alte comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel