Marea Britanie susține că „Rusia nu are muniție pentru a avea succes în ofensiva” din Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Forțele ruse nu au suficiente muniții pentru a avea succes în ofensivă, relatează Ministerul Apărării din Marea Britanie.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul Apărării din Marea Britanie notează o evoluție raportată de rețelele sociale legate de armata rusă. Aceștia susțin că ministrul apărării de la Kremlin, general-colonelul Mihail Mizințev, a fost demis, conform Sky News.

Se afirmă că demiterea lui Mizințev nu a fost confirmată imediat, dar speculațiile despre viitorul său „subliniază modul în care problemele de logistică rămân în centrul campaniei aflate în dificultate a Rusiei în Ucraina”.

„Rusia nu are suficiente muniții pentru a avea succes în ofensivă”, adaugă ministerul.

Ministerul mai spune că Rusia continuă să acorde cea mai mare prioritate mobilizării industriei sale de apărare, dar „încă nu reușește să îndeplinească cerințele din timpul războiului”.

CITEȘTE ȘI       -      SUA: Semnal cheie că ofensiva Rusiei în Ucraina „a eșuat”

Rusia încearcă să accelereze contraofensiva ucraineană

Forțele ruse și-au schimbat tactica când vine vorba de utilizarea rachetelor împotriva Ucrainei și acum vizează structuri civile, a declarat un consilier al lui Volodimir Zelenski.

Mykhailo Podoliak a spus că Moscova vizează civili într-un efort de a accelera contraofensiva ucraineană, larg raportată, care urmează să înceapă.

„Este destul de evident că a existat o anumită schimbare de tactică”, a acesta.

„Nu poate exista nicio îndoială, pentru că efectuează lovituri directe asupra clădirilor de apartamente civile și a zonelor care conțin o mulțime de locuințe pentru civili”, a mai spus el.

Podoliak a precizat că Moscova folosește această abordare pentru a atinge mai multe obiective, dintre care unul este să determine armata ucraineană să lanseze o contraofensivă mai devreme decât ar fi planificată.

El a susținut, de asemenea, că Rusia speră că decesele civililor vor crește, la rândul lor, apelurile din partea Occidentului pentru negocieri de pace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel