SUA: Semnal cheie că ofensiva Rusiei în Ucraina „a eșuat”

Rusia a suferit peste 100.000 de victime din decembrie, iar numărul „uimitor” este un semnal-cheie că ofensiva de iarnă a Moscovei a „eșuat”, potrivit noilor cifre estimative anunțate luni de administrația Biden.

Ofensiva de iarnă a Moscovei „a eșuat”, deoarece forțele sale au suferit peste 100.000 de victime din decembrie până în prezent, potrivit noilor cifre estimative anunțate luni de administrația Biden, scrie CNN.

John Kirby a declarat reporterilor că Rusia și-a „epuizat stocurile militare și forțele sale armate”, iar SUA estimează că peste 20.000 de soldați au fost uciși în acțiune în ultimele luni. Statele Unite definesc termenul „victime” ca fiind atât răniți, cât și uciși.

Kirby, care este coordonator al Consiliului Național de Securitate pentru comunicații strategice, a remarcat că „aproape jumătate” dintre aceste victime au fost luptători ai companiei private ruse Wagner.

Kirby a criticat o afirmație recentă a liderului Wagner, Yevgeny Prigojin, care a spus duminică că grupul său a avut doar 94 de victime. Kirby a numit comentariile lui Prigojin „doar o afirmație ridicolă”.

Cu privire la cifra de 100.000, Kirby a spus că aceasta se bazează pe o oarecare informație degradată pe care am reușit să o colectăm. El a refuzat să ofere informații cu privire la victimele ucrainene, menționând că SUA „nu au furnizat niciodată” astfel de informații și că vor cere Ucrainei aceste date.

Kirby a adăugat că ucrainenii „sunt victimele aici, Rusia este agresorul și pur și simplu nu voi pune în domeniul public informații care, din nou, le vor face probleme ucrainenilor”.

Oficialul a remarcat că, în cele din urmă, este decizia Ucrainei să desecreteze informațiile și să facă publice cifrele victimelor.

În ceea ce privește lupta la sol, Kirby a spus că „majoritatea” eforturilor Rusiei „au stagnat și au eșuat” în timp ce lupta pentru orașul din estul Bahmut continuă. El a adăugat că Rusia a realizat câștiguri „incrementale” în orașul care are „foarte puțină valoare strategică”.

„Concluzia este că tentativa de ofensivă a Rusiei s-a s-a întors împotriva sa. După luni de lupte și pierderi extraordinare, Rusia continuă să se concentreze asupra unui singur oraș ucrainean cu valoare strategică limitată”, a spus oficialul.

Oficialul american a mai spus reporterilor că un viitor pachet pentru Ucraina va fi dezvăluit „foarte curând”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel