EXCLUSIV  MARE ATENȚIE! Dr. Rodica Niculescu: Li se poate întâmpla şi lor! Efect zdrobitor!

Din nefericire, bolile cardiovasculare lovesc şi tinerii, nu doar persoanele vârstnice, atrage atenţia dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador.

De Ziua Mondială a Inimii, Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, a venit la Interviurile DC News și DC Medical, unde a oferit informații extrem de importante.

Sanador

"Prin obezitate, prin faptul că nu fac sport, prin faptul că mănâncă multe dulciuri, multă sare, aceste fast food-uri care îşi pun amprenta pe evoluţia noastră biologică, sunt pacienţi hipertensivi la vârste mici. Sunt, de asemenea, tineri care din cauza consumului de tutun – din nefericire au pătruns în societate şi drogurile – prin alimentaţia nesănătoasă, prin stresul pe care îl întâlnesc zilnic ajung să dezvolte boli cardiovasculare precoce.

Adică există infarct miocardic acut şi la vârste mici. (...) Evoluţia infarctului este mult mai severă la un pacient tânăr decât la un pacient vârstnic. Sigur că această evoluţie e dictată şi de comorbidităţi la vârstnici, pe când la tineri ea este o manifestare frustă care scoate practic din echilibrul în care trăia acest tânăr. Apariţia unui infarct este zdrobitoare, îi e foarte greu să se reechilibreze", a explicat, la DC News, dr. Rodica Niculescu.

VIDEO: 

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel