Marcel Ciolacu, declaraţii după ieşirea de la urne: Votul pentru prezidenţiale ar trebui să fie obligatoriu

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a afirmat că votul pentru alegerile prezidenţiale ar trebui să fie obligatoriu şi a anunţat că este nevoie de o dezbatere serioasă în perioada următoare, pentru ca acest lucru să se întâmple. 

„Cred că nu e important cu cine am votat eu sau domnul primar, cum am votat noi cred că este previzibil. Important e să meargă la vot cât mai mulți români astăzi. Vorbim de prima funcție în statul român, avem exemplul celor din diaspora. De data aceasta Parlamentul României cu toate instituțiile au găsit o formă de lege foarte bună pentru ca românii să meargă la vot, este un exemplu de urmat și de noi, cei din țară", a declarat Marcel Ciolacu. 

Votul, obligatoriu

Apoi, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că, în opinia sa, după aceste alegeri ar trebui să existe dezbatere „foarte serioasă" în așa fel încât votul pentru alegerea președintelui României să fie un vot obligatoriu: „președintele României să fie legitimat de către cât mai mulți dintre români", scrie Mediafax. 

Întrebat dacă scrutinul pentru primari nu ar trebui să fie, la fel, obligatoriu, Ciolacu a răspuns: „M-am referit la votul pentru preşedinte, fiind cea mai importantă funcţie, ar fi un început, un exerciţiu. Apoi vedem cum decurge acest exerciţiu şi mergem înainte. Eu personal consider că preşedintele trebuie ales de cât mai mulţi români".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel