Maramureş: Grevă spontană la Urbis Baia Mare; transportul de călători, blocat

Şoferii societăţii de transport în comun Urbis Baia Mare au intrat, luni, într-o grevă spontană, fiind nemulţumiţi că administraţia refuză în mod repetat plata orelor suplimentare şi dialogul cu reprezentantul sindicatului.

Peste 200 de angajaţi, adunaţi în faţa sediului societăţii, nu au mai plecat în cursă, iar, pe lângă plata orelor suplimentare, aceştia cer demiterea directorului societăţii, Ion Pop. Preşedintele sindicatului din societatea de transport în comun Urbis, Baia Mare, Gabriel Ciceo, a declarat, presei, că directorul nu respectă nicio înţelegere şi refuză plata orelor suplimentare. 'Toată lumea a oprit lucrul şi cer demisia directorului general. Oamenii şi-au pierdut orice încredere în el.

A introdus nişte programe fracţionate, care s-au rezolvat la discuţia cu primarul ( Cătălin Cherecheş - n.r). Acum el a zis 'Nu'! Nu se plătesc orele prestate sâmbăta şi duminica. Sunt angajaţi care lucrează trei sâmbete, trei duminici. Aceste zile nu se plătesc, aşa cum spune legea. Aşa că angajaţii au zis că nu mai reiau activitatea până nu se rezolvă toate problemele, iar directorul Ion Pop trebuie să îşi dea demisia.(...) Directorul a dat un ordin ilegal. Articolul 116 din Codul muncii spune ca programul fracţionat trebuie prevăzut în contractual individual de muncă.

El a cerut să se aplice direct, cu toate că legiuitorul spune cum trebuie făcut. Presiunile sunt groaznice, inclusiv asupra mea. Nu se mai doresc discuţii cu directorul general pentru că s-a pierdut încrederea în el', a spus Gabriel Ciceo. Directorul Urbis Baia Mare nu a dorit să ofere un punct de vedere. Sindicatul din Urbis mai reproşează directorului că, de-a lungul anilor, a angajat în posturi administrative rezervişti din poliţie, iar prin intermediul acestora creează un factor de presiune internă pe salariaţi. Recent, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, i-a reproşat public directorului Urbis că societatea nu e performantă, că managementul este unul defectuos şi că solicită constant fonduri financiare Consiliului Local pentru funcţionarea societăţii fără a performa.

În anul 2018, Consiliul Local Baia Mare a finanţat Urbis cu peste 17 milioane lei, menţionează un raport oficial al unui auditor independent. Conform aceleiaşi surse, la sfârşitul anului trecut, Urbis avea venituri totale de 33,38 milioane de lei, cheltuieli de 34,03 milioane de lei, o pierdere financiară netă anuală de aproape 1 milion de lei şi datorii de peste 10,78 milioane de lei, sumă datorată la bănci, la furnizori şi la stat (taxe, asigurări sociale ), informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel