Mănescu: La TAROM e o situație total aberantă

Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ministrul Transportului, Ramona Mănescu, a declarat că situația de la Tarom este aberantă, dar și că a existat un grav conflict de interese. 

Nicolae Demetriade a anunţat, marți, că a demisionat din funcţiile de administrator şi director executiv al Tarom, iar Dan Pascariu ar fi urmat să plece și el. Consiliul de Administrație al Tarom urmează să discute numirea a doi noi administratori şi prelungirea mandatului actualului manager privat Christian Heinzmann.

Demetriade, la TAROM, "grav conflict de interese"

Aducerea la conducerea Tarom a lui Demtriade a reprezentat un grav conflict de interese, a subliniat Ramona Mănescu. Nicolae Demetriade este reprezentant în România al mai multor companii aflate în concurență cu Tarom. Ministrul Transporturilor a subliniat, la Digi 24, că "Întrebarea mea e de ce Consiliul de Administrație a intrat în mod voit într-o situație de genul acesta, de ce a creat premisele acestui conflict de interese”. Mănescu a declarat: "Un conflict de interese ca acesta mai rar întâlnim. Pentru a avea o atitudine hotărâtă, Ministerul Transporturilor trebuie să aibă toate datele”. Ministrul Transporturilor a precizat, totodată, că va fi trimis Corpul de Control.

Situația la TAROM, "total aberantă"

Ramona Mănescu a precizat că la Tarom este o situație "total aberantă". Ea a explicat că, deși Ministerul Transporturilor este acționar majoritar, a pus management privat și nu are instrumente pentru a controla, superviza și evalua performanețele. Ministrul Transporturilor a declarat că deja a discutat cu Banca Mondială schimbarea acestei stări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel