"Mâna lui Dumnezeu", GOLUL care l-a făcut celebru pe Maradona / VIDEO

"Diego Maradona. Rebel, Erou, Escroc, Dumnezeu"
"Diego Maradona. Rebel, Erou, Escroc, Dumnezeu"

Diego Armando Maradona s-a stins din viață în această seară, cel mai probabil din cauza unui stop cardio-respirator. Iată golul care l-a făcut celebru.

 

În urma unui stop cardio-respirator, Diego Armando Maradona a trecut la cele veșnice (vezi AICI). Starul argentinian a înscris unul dintre cele mai celebre goluri din istoria fotbalului. 

La Campionatul Mondial din 1986, în sferturile de finală în care Argentina juca împotriva Angliei, Maradona a înscris cel mai celebru gol al său, ce avea să rămână în istorie sub denumirea de "Mâna lui Dumnezeu". Deși în fotbal este interzis să folosești mâna, starul argentinian l-a învins pe portarul Peter Shilton, marcând în poarta acestuia cu mâna. Argentina avea să se impună împotriva Angliei cu 2-1.

La 32 de ani de la marcarea golului, Maradona declara: "Am fost unul dintre cei care au votat pentru sistemul VAR… Atunci aş fi fost arestat . Pentru că nu poţi fura în faţa a 80.000 de oameni… Cu mâna stângă, am făcut «tick-tick» şi mi-am pus capul în spatele ei. Fenwick a strigat: Mâna, mâna!. Ce mână? Gol! Gol! La revedere!", a spus Maradona, citat de britanicii de la Daily Mail.

VEZI ȘI: Maradona, 8 lucruri pe care NU LE ȘTIAI despre starul argentinian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel