Urmărește emisiunea live


Majorări de pensii și alocații, din 1 ianuarie. Turcan: Am luat deja şi decizia

Raluca Turcan anunță majorarea veniturilor de la 1 ianuarie 2022. 

Raluca Turcan, ministru interimar al Muncii, a vorbit, din nou, despre majorarea pensiilor, a alocațiilor și a salariului minim. Politicianul spune că o decizie a fost luată deja în acest sens și va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2022, scrie Antena3.ro.

”Orice om politic responsabil îşi doreşte să majoreze veniturile, deci cu siguranţă temele acestea nu ne vor despărţi. Majorarea veniturilor nu e un subiect care să ne despartă", a spus Raluca Turcan, făcând referire la relaţia PNL cu PSD.

”Începând de anul viitor, alocaţiile şi pensiile vor fi indexate, reformele sunt demarate. Indexarea pensiilor se va face cu 6-12%. (...) Am luat deja şi decizia de creştere a salariului minim, există un calendar, discuţiile tehnice continuă (...), dar creşterea salariului minim se va face de la 1 ianuarie 2022. Nu anunţăm concret procentul de creştere”, a declarat Raluca Turcan. 

”Reforma marilor sisteme”

”Scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii, de a continua reforma marilor sisteme. Reforma asistenței sociale, să venim cu servicii integrate, să creștem ocuparea, iar veniturile să crească și pentru cei care muncesc. Întotdeauna trebuie să găsești puncte de vedere în comun. În momentul de față, suntem în discuții tehnice pe pensii, alocații. Există un calendar și vom anunța când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe", a mai spus Raluca Turcan.

Pensiile speciale nu pot fi desființate. Raluca Turcan, mesaj pentru Rareș Bogdan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că pensiile speciale "au o componentă de contributivitate" care face imposibilă anularea lor şi declară că i-a spus acest lucru colegului său Rareş Bogdan, care a promis desfiinţarea acestora.

Turcan a spus că „soluţia” în ceea ce priveşte aceste pensii este „să le apropii de contributivitate”, arătând că pensiile magistraţilor nu pot fi calculate după acest criteriu, în urma unei decizii a CCR. 

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel