MAI: 17 sesizări de posibile probleme privind procesul electoral

Alexandru Ichim / 24 noi 2019 / 12:11 Salveaza PDF Comentarii
urnă-de-vot
urnă-de-vot

Un număr de 17 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral au fost înregistrate până în acest moment, însă din verificări a rezultat că cinci dintre acestea nu se confirmă.

"Au fost aplicate trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 şi pentru consum de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare. Cele mai multe incidente au fost semnalate în judeţele Dâmboviţa - 4, Dolj - 4 şi Bucureşti - 3", a declarat Dajbog, scrie Agerpres.

Ea a informat că la o secţie de votare din Dolj procesul de votare este întrerupt ca urmare a decesului unui cetăţean în vârstă de peste 70 de ani cu probleme medicale.

Monica Dajbog a adăugat că în judeţele Dâmboviţa şi Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă în urma verificărilor efectuate nu s-au confirmat.

"Vicepreşedintele unei secţii de votare din Municipiul Brăila a sesizat faptul că preşedintele secţiei de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Poliţiştii fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare", a spus oficialul MAI.

Au fost raportate mai multe cazuri medicale

 

În Capitală, două femei au căzut în secţiile de votare şi au fost transportate la Spitalul Universitar, iar în judeţul Ilfov unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secţia de votare, fiind chemată ambulanţa, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

"La o secţie din judeţul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală. La mai multe secţii de votare din Timiş au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis de urgenţă un generator", a afirmat Dajbog.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24