Maghiarii îi pregătesc o surpriză lui Merkel, în timpul vizitei în Ungaria

Maghiarii care vor demisia guvernului condus de Viktor Orban vor să transmită un mesaj Uniunii Europene în timpul vizitei oficiale a cancelarului german Angela Merkel în Ungaria.

În a doua zi din 2015, aproximativ 13.000 de maghiari au protestat în fața Operei Naționale împotriva premierului Viktor Orban. În ciuda ploii și a frigului, ungurii au manifestat în favoarea unei direcții pro-europene a Budapestei, pe care ei consideră că liderul FIDESZ o periclitează. Mai multe proteste de acest gen au fost organizate în Ungaria în ultimele luni.

Orban o alege pe Merkel: Ungaria, trei acțiuni surpriză față de Rusia

Bori Takacsk, liderul mișcării "MostUs", a luat cuvântul în fața protestatarilor maghiari și anunțat că va organiza o manifestație pe străzile Capitalei ungare în ziua vizitei celui mai puternic lider european, Angela Merkel.

"Vom protesta în timpul vizitei lui Merkel (din Februarie) pentru a arăta că vrem să rămânem în Europa", a spus Takacs, potrivit Budapest Beacon.

Cel mai probabil, vizita Angelei Merkel va avea loc în primul trimestru din 2015, pentru a marca a 25-a aniversare a parteneriatului ungaro-german și primele alegeri parlamentare libere din Ungaria, evenimente de o importanță extraordinară, a spus la 1 octombrie Janos Lazar, șeful cancelariei premierului ungar, citat de MTI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel