Macron - Trump, tensiuni: O să îl sun

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a anunţat că-l va suna pe Donald Trump pentru a discuta pe tema taxelor vamale impuse de SUA pentru importuri din UE.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a anunţat că-l va suna pe liderul de la Casa Albă, Donald Trump, pentru a discuta pe tema aplicării de către SUA a unor importante taxe vamale asupra oţelului şi aluminiului importate din Uniunea Europeană (UE). Preşedintele francez a calificat aceasată decizie drept una "ilegală" şi o "greşeală", relatează AFP şi Reuters. 

Preşedintele francez le-a declarat jurnaliştilor că va discuta "în cursul serii" cu omologul său american Donald Trump. 

"Deplâng decizia americană" şi "va trebui să adoptăm o poziţie europeană", cea care "constă în respectarea dreptului internaţional", a declarat Emmanuel Macron la finalul unui reuniuni de la palatul Elysée consacrate patrimoniului în pericol. 

"Această decizie nu este conformă cu dreptul internaţional (...) deci este ilegală", a adăugat el. "Cred că această decizie este o greşeală din mai multe puncte de vedere (...) pentru că răspunde unor dezechilibre internaţionale care provoacă cele mai rele efecte, fragmentând şi promovând naţionalismul economic. Şi naţionalismul înseamnă război (...) Este exact ceea ce s-a petrecut în anii 1930", a mai afirmat Macron.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel