Un nou scandal pare a se prefigura în Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit luju,ro, fostul șofer al judecătorului Adrian Neacșu, Angel Gabriel Roșca, dezvăluie cum a ajuns în posesia sa un telefon de serviciu care ar fi aparținut, anterior, procurorului Bogdan Gabor din CSM, și cum a depistat în memoria acestuia o serie de mesaje tip SMS purtate de "fostul deținător cu Oana Hăineală, Alina Ghica și Monica Prejmereanu (purtător de cuvânt al CSM – fost ofițer DGIPI), personaje care de anul trecut fac toate jocurile în CSM".
Potrivit sursei citate, Angel Gabriel Roșca a deținut un telefon Nokia până la data de 11.02.2013 când, "scârbit de faptul ca împotriva lui s-a pornit ancheta DNA pentru ca judecătorul Adrian Neacșu să fie compromis", și-a dat demisia. Telefonul Nokia 2730 cu numărul 0724.127.366 ar fi intrat în posesia lui Roșca la data de 18 iulie 2012, pe inventar de la DEA din cadrul CSM.
Mesajele depistate în memoria telefonului primit ar putea fi o dovadă a modului în care se fac jocurile la vârful CSM.
Neacșu, Dănileț, Dumbravă și Șerban, catalogați "4pezi" de Oana HăinealăDincolo de expresiile vulgare atribuite “delicatelor” magistrate care au pus stăpânire pe CSM (exemple: “dobitoc”, "nesimțit", “cretin”, “porc”, “idioți”, “4pezi” - toate cu referire la alți colegi, membri ai Consiliului și care pot constitui comportamente nedemne unor magistrați, ce pot fi sancționate disciplinar) în mesajele ce ne-au fost relatate de Angel Gabriel Roșca, apar solicitări din partea șefelor CSM către procurorul Bogdan Gabor de a vota în anumite feluri, anumite puncte de pe ordinea de zi", scrie luju.ro.
Potrivit relatărilor lui Roșca pentru luju.ro, când Oana Hăineală se referea la o serie de magistrați din CSM, vorbea despre "4pezi": “o sa facem plen joi (da vezi ca nu le zicem la 4pezi – neacsu, danilet, dumbrava si serban – ca sa se care linistiti in turneul electoral pt roman) noi joi seara plecam la JAI...”. Conversațiile respective ar fi avut loc undeva la începutul-mijlocul verii lui 2012, când "Alina Ghica era președintele CSM, iar Oana Hăineală era vicepreședinte, și nu intraseră în grații cu Vasilică Dănileț".
Conform legii privind funcționarea CSM, "rezultă nu doar că șefele CSM fac ordinea de zi după cum vor, dar și că a face demersuri pe lângă alți membri ai CSM pentru a vota într-un anumit fel, contravine condiției de “vot secret și direct”, susțin jurnaliștii de la luju.ro, în opinia cărora faptele dezvăluite de Angel Gabriel Roșca "pot friza infracțiunea de trafic de influență". Prin urmare, lumeajustiției.ro anunță că va sesiza oficial Parchetul Înaltei Curți – Direcția Națională Anticorupție, cu privire la posibila existență a unor fapte de corupție la vârful CSM.
Mai mult lumeajustitiei.ro susține că DNA are obligația, potrivit legii, să se sesizeze din presă pe acest caz și cere o anchetă urgentă și eficientă, cu publicarea rezultatelor, astfel încât acestea să fie cunoscute de opinia publică, la fel cum s-a procedat și în cazul membrilor CSM George Bălan și Adrian Neacșu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu