Urmărește emisiunea live


Ludovic Orban, VESTE BUNĂ pentru constructori: OUG privind indexarea contractelor

Ludovic Orban, VESTE BUNĂ pentru constructori / Foto: Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban, VESTE BUNĂ pentru constructori / Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a venit cu o veste bună pentru constructori.

"Există o veste bună. Știți deja că de trei luni discutăm acest subiect cu Ministrul Dezvoltări și îl felicit pe ministrul Dezvoltării și echipa care a lucrat, a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență privind indexarea contractelor cu valoarea creșterii prețurilor la materialele de construcții cu o formulă care se aplică la fiecare decontare de situații de lucrări și care ia în calcul o formulă care să cuantifice atât creșterile cât și scăderile de prețuri la diferitele materiale de construcție și fiecare decontare să fie practic flexibilă în funcție de evoluția costului la materialele de construcție.", a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă.

 

Orban, despre creșterea prețurilor materialelor de construcții

Ludovic Orban a declarat anterior că din cauza faptului că prețul materialelor de construcții a crescut foarte mult, constructorii nu vor putea să își finalizeze lucrările.

"Asistăm la o creștere fără precedent a prețurilor materialelor de construcții. Pe sistemul actual de adiționare a contractelor, pe baza unui indice care este stabilit de INS, nu se cuprinde care este realitatea. Trebuie găsită o altă soluție pentru a permite actele adiționale pentru noile valori, în condițiile în care avem creșteri pe beton, pe cupru, pe foarte multe materiale. Trebuie să se țină cont în actele adiționale de creșterea reală a prețurilor.

De altfel, constructorii nu vor mai avea capacitatea să finalizeze lucrările. La ora actuală mai lucrează constructorii care și-au făcut aprovizionarea din timp și au reușit să achiziționeze materiale de construcție înainte de creșterea prețurilor. Este o chestiune care ține de piața internațională. Sunt mai mulți factori. Cert este că ăsta este prețul. La cupru, spre exemplu, prețul este stabilit pe bursă.", a declarat Ludovic Orban în cadrul unei  alte conferințe de presă, la sfârșitul lunii iunie.

Tot atunci, Ludovic Orban a spus și că proiectele de investiții din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aflate în curs, trebuie finalizate pentru a putea fi început și PNDL 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel