Ludovic Orban: Dacă voi fi preşedintele PNL după Congres, refac coaliţia în 48 de ore

Ludovic Orban: Dacă câştig Congresul PNL, refac coaliţia în maxim 48 de ore / Foto: Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban: Dacă câştig Congresul PNL, refac coaliţia în maxim 48 de ore / Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban susține că dacă câștigă șefia PNL poate reface coaliţia în maxim 48 de ore.

Ludovic Orban susține că în scurt timp ar putea să aducă la masa discuţiilor toate formaţiunile din coaliţie. „Dacă câştig Congresul PNL, refac Coaliţia în maximum 48 de ore.”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

"Problema esenţială este că avem o criză guvernamentală şi o criză politică. Niciuna din aceste mari probleme nu poate fi rezolvată fără să existe un Guvern stabil, un Guvern care să beneficieze de majoritate în Parlament, o majoritate clară, transparentă şi o majoritate care să fie formată din partide onorabile, care într-adevăr să aibă capacitatea să implementeze un program de guvernare care să răspundă la toate aceste provocări şi mai ales să facă marile reforme. Din punctul meu de vedere nu există decât o singură soluţie pentru PNL şi anume refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile parlamentare. Asta e soluţia, din moment ce USR PLUS a pus condiţia foarte clară. Cu cât se soluţionează mai repede această criză, cu atât este mai bine pentru România", a afirmat Orban. 

În cadrul aceleași emisiuni, Ludovic Orban a fost întrebat și ce va face dacă va pierde lupta la șefia PNL. Orban a exclus această posibilitate, spunând că este convins de faptul că va câștiga. Întrebat dacă îşi doreşte căderea guvernului condus de Florin Cîţu, Orban a spus: ”Eu îmi doresc soluţionarea cât mai rapidă a crizei”. Orban, a afirmat, de asemenea, că este rolul Parlamentului să învestească un guvern, iar blocarea unei moţiuni de cenzură este neconstituţională.

Orban a mai spus că, în condiţiile în care Florin Cîţu râmâne la putere, o face "din mila PSD" şi pe baza sprijinului netransparent al acestui partid.

Orban, despre rolul lui Klaus Iohannis

Totodată,  Ludovic Orban, a sugerat că Florin Cîţu şi-a depus candidatura pentru şefia partidului doar după consultarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă premierul Florin Cîţu şi-a depus candidatura la sugestia lui Klaus Iohannis, președintele PNL a răspuns: „După cum îl ştiu eu pe Florin Cîţu, nici nu-şi permitea să candideze dacă nu se consulta cu altcineva”.

Totuși, a evitat să facă alte declarații despre rolul lui Klaus Iohannis în actuala criză politică, spunând că rolul președintelui este cel de mediator și că l-a considerat un apropiat la PNL.

CCR, termen pe 15 septembrie pentru Guvern și Parlament referitor la moțiunea de cenzură

Parlamentul și Guvernul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moțiunea de cenzură până pe 15 septembrie. Judecătorii constituționali vor stabili ulterior când va avea loc ședința de judecată.

Judecătorii constituționali au stabilit ca părțile să își exprime punctul de vedere referitor la cererea de soluționare a conflictului dintre Guvern si Parlament până pe 15 septembrie. Termenul pentru ședința de judecată se stabilește ulterior.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel