Lucia Varga, PNL: Nu trebuie să-mi ceară partidul, eu am să-mi depun mandatul

lucia-varga
lucia-varga

Deputatul PNL, Lucia Varga, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că este dispusă să renunțe la mandatul de parlamentar pentru a determina astfel organizarea de anticipate, după ce mai mulți reprezentanți ai Opoziției și-au declarat intențiile de a demisiona din Parlament sau din autoritățile locale ca ultimă măsură a USL împotriva Puterii.

Întrebată dacă este dispusă să renunțe la mandatul de parlamentar, dacă partidul i-o va cere, Lucia Varga, preşedinta organizaţiei de femei a PNL a susținut: „Nu trebuie să-mi ceară partidul, eu am să-mi depun mandatul şi mai mult decât atât, am să le rog pe toate femeile care fac politică şi care sunt parlamentari, în numele familiilor din România, să-şi depună mandatul, indiferent de la ce partid politic sunt”.

Încrezătoare că demersul său, susținut și de alți politicieni ai Opoziției, ar putea declanșa alegeri anticipate, Lucia Varga a declarat într-o intervenţie la B1 Tv: „PDL trebuie să-şi asume eşecul guvernării şi să plece de la guvernare (...) E o sfidare pentru că actuala putere nu este interesată decât de propria ei imagine, dar şi ea trebuie să plece şi de ce nu să avem alegeri anticipate. Să-şi depună mandatul şi să avem alegeri anticipate”.

Preşedinta organizaţiei de femei a PNL susține că această acțiune a celor din USL este șansa clasei politice de a readuce încrederea oamenilor în reprezentanții lor din Parlament și din administrațiile locale.

”Românii şi-au pierdut încrederea în actuala guvernare şi actuala majoritate, dacă ne ameninţă că vor veni perioade mai grele, păi românii sunt dispuşi să treacă prin perioade mai grele alături de un guvern responsabil şi alături de o majoritate responsabilă”, a explicat Lucia Varga.

Declarațiile deputatului PNL se alătură astfel opiniilor semnalate și de alți parlamentari.

Deja, deputatul PNL Alina Gorghiu și-a dat acordul, într-o postare pe blogul personal, că susține ideea ca senatorii şi deputaţii Opoziţiei să îşi dea demisia din Parlament, în timp ce vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a scris că este de acord ca aleșii USL să recurgă la astfel de "acţiuni radicale” pentru ca ”România de ieri” să nu mai semene cu ”România de mâine”.

Și preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că demisia parlamentarilor şi a aleşilor opoziţiei din administraţia publică locală este o măsură de „ultimă instanţă” a USL şi că decizia finală în acest sens va fi luată la reuniunea lărgită a USL de luni.

Despre această strategie a Opoziției, liderul CN al PSD Adrian Năstase a afirmat, tot sâmbătă, că “din punct de vedere politic putem să discutăm despre lucrul acesta şi anumite măsuri vor trebui luate de către parlamentari. Din punct de vedere juridic, constituţional, vacantarea locurilor – unul sau două sau cinci sau 300 – înseamnă doar declanşarea unor alegeri parţiale cu mandat până la încheierea legislaturii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel