Luare de ostatici în Paris. Un individ cere să discute cu ministrul Justiţiei

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Un individ a luat ostatice două persoane, în Paris, şi cere să discute cu ministrul Justiţiei.

Un individ înarmat cu un cuţit a luat ostatice două persoane, luni după-amiază, într-un magazin din Paris, agresorul cerând să discute cu ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti.

Individul are aproximativ 50 de ani şi, potrivit autorităţilor franceze, suferă de afecţiuni mentale. El a luat ostatice două femei într-un magazin situat în zona Aligre, în cartierul Bastilia din Paris.

"Agresorul, cunoscut cu probleme psihice, vrea să discute cu ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei pentru cotidianul Le Figaro.

Numeroase echipaje de poliţie au intervenit la locul incidentuli şi a fost creat un larg perimetru de securitate. Autorităţile poartă negocieri pentru eliberarea ostaticilor, informează Mediafax.

Alte ştiri internaţionale:

Explozii în apropierea unui complex nuclear din Iran/Teheranul susţine că este un exerciţiu militar

Mai multe explozii au fost raportate, luni, în apropierea complexului nuclear Bushehr, în sudul Iranului, dar autorităţile iraniene susţin că este vorba de un exerciţiu militar şi avertizează Israelul cu o ripostă "devastatoare" în cazul unui atac.

Un oficial din cadrul Administraţiei de la Teheran, Mohammadtaqi Irani, a declarat pentru agenţia semioficială Fars că a fost efectuat un exerciţiu antiaerian, încercând să explice exploziile semnalate în apropierea complexului nuclear.

Alte surse au raportat producerea unor deflagraţii şi chiar doborârea unei drone.

În urmă cu câteva zile, explozii similare au fost raportate la complexul nuclear Natanz, în centrul Iranului, iar autorităţile de la Teheran au anunţat că au fost tot teste antiaeriene.

Israelul a avertizat în mod constant că ar putea ataca instalţiile nucleare iraniene pentru a împiedica Teheranul să fabrice arme atomice.

"Orice atac israelian va trebui să fie aprobat şi susţinut de Statele Unite", a declarat luni Gholamali Rashid, şeful Comandamentului central al armatei iraniene. "Riposta Iranului va consta în atacuri devastatoare asupra tuturor bazelor, centrelor militare şi zonelor utilizate pentru agresiune", a avertizat Gholamali Rashid, citat de agenţia semioficială Mehr şi de cotidianul The Times of Israel.

În ultimii ani, în Iran au avut loc o serie de explozii la obiective industriale şi militare sensibile, generând speculaţii privind atacuri comise de Israel sau de alte ţări rivale. Comandanţi militari din Statele Unite şi Israel au discutat săptămâna trecută despre organizarea unor exerciţii militare comune pentru pregătirea unui atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, în scenariul de ultim resort al eşecului negocierilor privind relansarea Acordului atomic internaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel