Lovituri israeliene în Gaza, în ripostă la lansări de baloane incendiare

Lovituri israeliene în Gaza, în ripostă la lansări de baloane incendiare
Lovituri israeliene în Gaza, în ripostă la lansări de baloane incendiare

Israelul a lansat în noaptea de joi spre vineri lovituri aeriene asupra unor ţinte islamiste din Gaza, în represalii la lansări de baloane incendiare din enclava palestiniană care au provocat incendii în Israel, relatează AFP.

Loviturile israeliene au atins locuri de antrenament, nefiind înregistraţi răniţi, au declarat surse de securitate din mişcarea islamistă Hamas, la putere în Fâşia Gaza.

În răspuns la baloanele incendiare lansate în direcţia teritoriului Israelului, avioanele de luptă (militare) au lovit (...) un loc de fabricare a armelor care aparţine organizaţiei teroriste Hamas', a precizat, la rândul său, armata israeliană într-un comunicat. Baloane incendiare lansate joi din Gaza au provocat patru incendii în Israel, potrivit unui comunicat al pompierilor israelieni.

Amintim faptul că armata israeliană a desfășurat o demonstrație cu un nou laser capabil să doboare drone în zbor, aceasta fiind o premieră pentru țară, și chiar a publicat o filmare cu sistemul în acțiune.

Sistemul High-Power Laser Weapon a fost atașat la un avion care putea ținti drone în timp ce se aflau în zbor.

În filmarea apărută, publicată de Ministerul Apărării din Israel, laserul poate fi văzut cum arde și creează găuri prin drone, astfel făcându-le să se prăbușească și să ardă.

Laserul este așteptat să funcționeze în orice tip de condiții meteorologice

Yaniv Rotem, director de cercetare militară și general de brigadă din Israel, a explicat că laserul este așteptat să funcționeze în orice tip de condiții meteorologice. Cu toate acestea, israelienii nu au precizat cum ar fi afectat procesul de țintire pentru piloți într-un avion echipat cu acest tip de laser.

Pentru moment, laserul poate ținti și doborî drone de la 1 kilometru depărtare, însă Rotem speră ca raza de acțiune a sistemului să crească de 20 de ori în următorii ani (Vezi video aici).

Amintim că SUA au cerut pe 10 iunie 2021 Israelului şi palestinienilor să „evite provocările care ar putea reaprinde conflictul, după ce statul evreu a autorizat un marş controversat al militanţilor israelieni de extremă dreaptă la Ierusalim. Conform Agerpres, Ned Price a făcut anunțul. „Este important ca toate părţile să se abţină de la luarea deciziilor care exacerbează tensiunile şi să ia în mod activ măsuri pentru a evita provocările şi escaladările", a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Guvernul israelian a autorizat marţi desfăşurarea, pe 15 iunie, a acestui marş controversat, în timp ce mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a ameninţat cu o nouă escaladare dacă acest marş va avea loc. Întrebat despre această decizie israeliană, Ned Price a vorbit despre o situaţie delicată, afirmând că nu doreşte să pună lumina reflectoarelor în mod inutil asupra unui anumit eveniment (Vezi știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel