Israelul a dezvăluit un nou laser capabil să ardă dronele în zbor / VIDEO

Israelul a dezvăluit un nou laser capabil să ardă dronele în zbor / Sursă foto: Pixbay
Israelul a dezvăluit un nou laser capabil să ardă dronele în zbor / Sursă foto: Pixbay

Israelul a dezvoltat o tehnologie capabilă aă ardă dronele în timp ce acestea se află în zbor.

Armata israeliană tocmai a desfășurat o demonstrație cu un nou laser capabil să doboare drone în zbor, aceasta fiind o premieră pentru țară, și chiar a publicat o filmare cu sistemul în acțiune.

Sistemul High-Power Laser Weapon a fost atașat la un avion care putea ținti drone în timp ce se aflau în zbor.

În filmarea apărută, publicată de Ministerul Apărării din Israel, laserul poate fi văzut cum arde și creează găuri prin drone, astfel făcându-le să se prăbușească și să ardă.

Laserul este așteptat să funcționeze în orice tip de condiții meteorologice

Yaniv Rotem, director de cercetare militară și general de brigadă din Israel, a explicat că laserul este așteptat să funcționeze în orice tip de condiții meteorologice. Cu toate acestea, israelienii nu au precizat cum ar fi afectat procesul de țintire pentru piloți într-un avion echipat cu acest tip de laser.

Pentru moment, laserul poate ținti și doborî drone de la 1 kilometru depărtare, însă Rotem speră ca raza de acțiune a sistemului să crească de 20 de ori în următorii ani.

Israel intenționează să folosească laserul împotriva Palestinei

Între timp, oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Israel au transmis că acest sistem de laser este o cale de a reduce costurile în eforturile militarizate desfășurate împotriva Palestinei, notează Descoperă citând Futurism.

Națiunea folosește deja rachete pentru a intercepta orice proiectile. Însă, pe măsură ce dronele ieftine devin tot mai accesibile, declanșarea unui laser în loc de lansarea unei rachete întregi are mai multă logică din punct de vedere economic.

Israelul a lansat noi raiduri aeriene asupra Fâșiei Gaza 

Israelul a lansat raiduri aeriene asupra Fâșiei Gaza, după ce grupurile palestiniene din enclava asediată au trimis baloane incendiare în sudul Israelului. Raidurile de la începutul zilei de miercuri au marcat prima izbucnire între cele două părți de la bombardamentul israelian de 11 zile asupra Fâșiei Gaza și au avut loc la o zi după un marș în Ierusalimul de Est al naționaliștilor evrei care au stârnit furia palestinienilor.

Armata israeliană a declarat că aeronavele sale au atacat pozițiile Hamas în orașul Gaza și în orașul sudic Khan Younis și au declarat că sunt „gata pentru toate scenariile, inclusiv noi lupte în fața actelor teroriste continue care provin din Gaza” (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel