SUA cer Israelului și palestinienilor să renunțe la provocările care pot reaprinde conflictul

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

SUA au cerut miercuri Israelului şi palestinienilor să „evite provocările'' care ar putea reaprinde conflictul, după ce statul evreu a autorizat un marş controversat al militanţilor israelieni de extremă dreaptă la Ierusalim.

Conform Agerpres, Ned Price a făcut anunțul. „Este important ca toate părţile să se abţină de la luarea deciziilor care exacerbează tensiunile şi să ia în mod activ măsuri pentru a evita provocările şi escaladările", a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price. Guvernul israelian a autorizat marţi desfăşurarea, pe 15 iunie, a acestui marş controversat, în timp ce mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a ameninţat cu o nouă escaladare dacă acest marş va avea loc. Întrebat despre această decizie israeliană, Ned Price a vorbit despre o situaţie delicată, afirmând că nu doreşte să pună lumina reflectoarelor în mod inutil asupra unui anumit eveniment.

„Am văzut cu toţii ceea ce a precipitat cel mai recent focar de violenţă. Continuăm să vorbim în privat, să avem un dialog privat cu israelienii şi palestinienii şi cu alte părţi din regiune pentru a evita decizii care exacerbează aceste tensiuni", a spus el. Apelurile s-au înmulţit pentru a interzice acest eveniment care ar putea reaprinde tensiunile. Emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut marţi Israelului şi mişcării Hamas să se abţină de la provocări şi să dea dovadă de reţinere pentru a contribui la consolidarea armistiţiului intrat în vigoare pe 21 mai.

O jurnalistă Al Jazeera a fost arestată în timpul protestelor din Israel

O corespondentă Al Jazeera a fost arestată sâmbătă în timpul unei manifestaţii în cartierul arab Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, informează Agerpres, citând dpa.

Xavier Abu Eid din partea Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OLP) a acuzat forţele de poliţie israeliene că atacă echipa TV şi îi distruge echipamentul. Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat că jurnalista Al Jazeera a atacat fizic forţele de securitate care încercau să disperseze demonstraţia şi că a refuzat să se identifice. În înregistrările video ale incidentului se poate vedea însă că jurnalista Givara Budeiri purta o vestă pe care scria "Presă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel