Liviu Dragnea: "Au ocazia să mai spele din păcate". Întrebare despre Kovesi

Miercuri, Liviu Dragnea a primit un mărţişor tradiţional, format dintr-un şnur bicolor de care era prins un bănuţ găurit. 

'Sigur că fiecare mărţişor are o semnificaţie. Un ban găurit este mărţişorul primelor timpuri - agăţat de şnur un ban găurit care era de argint - eu n-am avut de argint, e unul obişnuit', a declarat directorul general al Muzeului Satului 'Dimitrie Gusti', Paula Popoiu, care i-a dăruit lui Liviu Dragnea acest mărţişor.

'Vă mulţumesc foarte mult şi vă felicit pentru ce faceţi la Muzeul Satului', a răspuns preşedintele Camerei Deputaţilor.

Mesajul lui Dragnea

Acesta a transmis un mesaj pentru bărbaţii din România: 'Dincolo de simbolistica profundă a mărţişorului care marchează şi trecerea din iarnă în primăvară şi semnificaţia protectivă a acestor amulete, bărbaţii au ocazia de două ori pe an să mai spele din păcate. Şi eu îi îndemn pe toţi să folosească aceste două ocazii - să nu considere că dăruirea unui mărţişor este un automatism sau ceva obişnuit, să pună tot dragul în acest gest, pentru că 1 martie şi 8 martie sunt cele două zile pentru doamne şi domnişoare, pentru cele care de fapt ţin o societate întreagă. Femeia are şi primul şi ultimul cuvânt. Sunt unii bărbaţi care au senzaţia că ei conduc - nu e adevărat', a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă va mai aduce femei în partid, Dragnea a răspuns în glumă: 'Deja suntem în situaţia în care începem să ne facem probleme cum rezistăm asaltului feminin şi în partid şi în Guvern şi în Parlament. (...) S-ar putea să ajungem în situaţia în care noi să primim mărţişoare de la doamne. Sunt pregătit cu mărţişoare în primul rând pentru doamnele şi domnişoarele din viaţa mea, dar sunt pregătit cu mărţişoare şi pentru colegele mele din Camera Deputaţilor şi pentru colegele din aparatul propriu al Camerei, aşa cu am făcut şi anul trecut'.

Întrebare despre Kovesi

Întrebat în context dacă şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, merită un mărţişor', Dragnea a spus: 'Orice doamnă şi domnişoară, orice femeie merită un mărţişor'.

[citeste si] 

Liviu Dragnea a participat la expoziţia 'Mărţişorul de la vechi la nou', care a avut loc la Palatul Parlamentului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel