Liverpool, exclusă dintr-o competiție importantă. Greșeala făcută

FC Liverpool ar putea fi exclusă din actuala ediţie a Cupei Ligii engleze, pentru utilizarea unui fotbalist fără drept de joc în această competiţie, spaniolul Pedro Chirivella, informează presa britanică.

Chirivella (22 ani) a fost introdus pe teren în cursul reprizei secunde a meciului câştigat de Liverpool, cu 2-0, în faţa echipei de liga a treia Milton Keynes Dons.

Conform revistei The Athletic, campioana Europei nu a obţinut, însă, certificatul de transfer internaţional necesar pentru ca jucătorul, care nu a mai evoluat de trei ani pentru prima echipă a "Cormoranilor", să poată fi aliniat din nou, după după împrumutul său la formaţia spaniolă de ligă secundă Extremadura. în partea a doua a sezonului trecut.

"Clubul este la curent în legătură cu o posibilă problemă administrativă care îl vizează pe unul dintre jucătorii noştri. Lucrăm împreună cu autorităţile competente pentru a stabili faptele şi nu vom face niciun comentariu până la încheierea procedurii", a precizat Liverpool, care a afirmat că a înaintat o solicitare către federaţia engleză pentru ca jucătorul să primească drept de joc, conform sursei citate.

Posibilele sancţiuni în cazul utilizării unui fotbalist fără drept de joc merg de la un simplu avertisment până la o excludere din competiţie de către Liga engleză de fotbal (EFL). În 2014, într-un caz asemănător, echipa Sunderland a primit doar o amendă pentru că a utilizat un fotbalist fără drept de joc, după un împrumut în Germania.

Pedro Chirivella a sosit la FC Liverpool în 2013, de la centrul de formare al clubului spaniol Valencia. El a debutat în prima echipă a grupării de pe Anfield în septembrie 2015, într-un meci din Europa League cu Girondins Bordeaux, înainte de a fi împrumutat în Olanda şi apoi în Spania, unde a disputat doar un singur meci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel