Liverpool a câştigat Cupa Angliei. Victorie cu Chelsea la penalty-uri

Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Echipa FC Liverpool a câştigat Cupa Angliei la fotbal, pentru a opta oară în istoria sa învingând cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare formaţia Chelsea Londra, sâmbătă, pe stadionul Wembley, în faţa a 84.897 de spectatori.

La finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0.

Acesta este al doilea trofeul cucerit de Liverpool de la debutul acestui sezon, după Cupa Ligii engleze, în finala căreia a avut-o ca adversară pe tot pe Chelsea, de care a dispus tot la loviturile de departajare.

Succesul de sâmbătă a fost umbrit însă de accidentările atacantului Mohamed Salah şi fundaşului Virgil van Dijk, doi jucători importanţi pe care Liverpool riscă să nu poată conta în acest final de sezon, în care echipa pregătită de antrenorul Juergen Klopp îşi poate completa palmaresul cu alte două trofee.

"Cormoranii" se află în continuare în cursa pentru câştigarea titlului în Premier League şi urmează să dispute, pe 28 mai, finala Ligii Campionilor, împotriva echipei spaniole Real Madrid, scrie Agerpres.

În finala de pe Wembley, arbitrată de Craig Pawson, au evoluat echipele:
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk (Matip, 91), Konate, Robertson (Tsimikas, 111) - Henderson, Thiago, Keita (Milner, 74) - Díaz (Firmino, 98), Mane, Salah (Jota, m.33).
Chelsea: Mendy - James, Rudiger, Silva, Chalobah (Azpilicueta, 106), Alonso - Kovacic (Kante, 66), Jorginho - Mount, Pulisic (Loftus-Cheek, 106/Barkley, 129), Lukaku (Ziyech, 85).

Klopp recunoaște că a refuzat-o de mai multe ori pe Bayern Munchen

Întrebat despre provocările pe care le are de înfrunta echipa sa în această perioadă, tehnicianul german le-a declarat reporterilor: "La ce club ar trebui să merg, pentru a avea o situaţie diferită? Aş fi putut să plec la Bayern de câteva ori, aş fi putut câştiga mai multe titluri în viaţa mea, destul de sigur aş spune, dar nu am făcut-o. Lumea nu este plină de învingători, lumea este plină, din fericire, de oameni care încearcă să câştige. Iar eu încerc uneori să câştig alături de alţi oameni. Şi sunt mulţumit cu acest lucru".

Liverpool se pregăteşte să dispute sâmbătă finala Cupei Angliei, împotriva formaţiei Chelsea Londra, după ce în luna februarie a cucerit Cupa Ligii engleze. "Cormoranii" se află în luptă cu Manchester City pentru titlul de campioană în Premier League în acest sezon, iar pe 28 mai urmează să dispute finala Ligii Campionilor, împotriva spaniolilor de la Real Madrid.

Juergen Klopp, în vârstă de 54 de ani, o antrenează pe FC Liverpool din 2015, iar recent şi-a prelungit contractul cu clubul englez până în 2026, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel