Lista neagră. Chirieac: ”Nu mă așteptam!”. Întrebare-cheie a momentului

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat lista neagră a Comisiei Europeană despre ”corupții” din România. 

Adrian Năstase, pe LISTA NEAGRĂ a CE despre ”CORUPȚI”. Prima reacție a fostului premier

Amintim, pe scurt, că într-un document din 2012, Comisia Europeană a transmis României un document cu 21 de puncte, unde la punctul 20 se solicitau informații cu privire la următorii pași procedurali în legătură cu o listă de personalități importante din România, acuzați de fapte de ”corupție”. Documentul venea în contextul MCV. 

”Acest tip de listă, în spatele ușilor închise, în democrațiile slabe, în colonii”

”Este surprinzătoare. Acest tip de listă se face în spatele ușilor închise, din nefericire, în dictaturi, în democrațiile slabe, în colonii, dar nu mă așteptam ca lista să fie publică, într-un document oficial. Încalcă toate principiile de drept și valorile UE. Toți cei menționați în listă sunt, într-un fel sau altul, adversari ai președintelui de atunci al României, Traian Băsescu. Probabil că lista a fost făcută la București, a fost trimisă la Bruxelles, care și-a asumat-o și a trimis-o înapoi la București. Înspăimântător este și că primul ministru de atunci, ales de popor, dl Victor Ponta, aflat în coaliție cu PNL-ul condus de dl Crin Antonescu, probabil că nu a fost informat în legătură cu documentul acesta.” a spus analistul, la Antena 3. 

”Nu vreau să acuz pe nimeni”

Întrebat dacă este de părere că ar fi implicați și europarlamentari români în realizarea listei, acesta a răspuns: ”Nu vreau să acuz pe nimeni, aici trebuie să fie o investigația în tot sensul profund al cuvântului, deci și Parlament, și Parchet și toți cei care au ceva de spus în această țară.”

Întrebările momentului

Bogdan Chirieac a adresat o serie de întrebări-cheie: ”Cum se face că toți cei aflați pe listă, unii într-o situație strigătoare la cer, care chiar n-au săvârșit faptele, toți au fost condamnați. Cine i-a condamnat? Cum s-a întâmplat că toți cei de pe listă au suferit condamnări? Cine sunt judecătorii care i-au condamnat? Dacă este judecător și nu sunt probe, el trebuie să ia decizia în consecință. Niciun document politic cum este acesta, chiar de poliție politică este acest document, nu trebuie să influențeze un judecător. Doar legea și probele trebuie să-l influențeze.”

”Să nu ne ascundem după deget”

”Trebuie văzut cine, cum, pe ce situație a emis documentul de la CE și de ce lucrul acesta s-a aplicat strict României. Să nu ne ascundem după deget, niciun alt stat al UE nu a primit o listă neagră.” a subliniat Bogdan Chirieac, care a amintit că ”prigoana împotriva medicilor a continuat în țara noastră. Irinel Popescu, Ioan Lascăr, Lucan, mulți alți medici sunt prigoniți pe tot felul de dosare imaginare și poate nu întâmplător statul român trebuie să cheltuiască miliarde de euro în străinătate”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel