Liderul organizației Stat Islamic în Afganistan și Pakistan, ucis de o dronă americană

Liderul ramurii organizației jihadiste Stat Islamic (SI) în Afganistan și Pakistan a fost ucis într-un atac american cu dronă într-o provincie din estul Afganistanului, a confirmat vineri ambasadorul afgan în Pakistan, relatează Reuters.

'Pot să confirm că liderul ISIS Khorasan, Hafiz Saeed Khan, împreună cu comandanți și luptători ai săi au murit într-un atac cu dronă lansat de SUA pe 26 iulie în districtul Kot din provincia afgană Nangharhar', a declarat pentru Reuters ambasadorul afgan Omar Zakhilwal, potrivit Agerpres.

Khorasan este un termen folosit de către jihadiști pentru a descrie o vastă regiune ce cuprinde Pakistan, Afganistan, părți din Iran și provincia chineză Xinjiang (nord-vest), cu populație majoritar musulmană.

Un purtător de cuvânt al coaliției militare americane la Kabul a declarat că nu poate confirma informațiile, adăugând că oficiali efectuează investigații.

Uciderea lui Khan, fost membru al filialei pakistaneze a talibanilor și care a jurat supunere organizației jihadiste Stat Islamic, a fost anunțată anul trecut, dar moartea sa nu a fost niciodată confirmată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel