Lider al extremei stângi, arestat

Un olandez considerat unul dintre liderii filialei europene a Partidului/Frontului revoluționar de eliberare a poporului a fost arestat. Formațiunea este de extremă stânga turcă, iar Ankara o consideră teroristă. Arestarea liderului a avut loc în Germania.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, identificat drept Musa A., a fost arestat vineri la Hamburg (nord), a anunțat într-un comunicat Parchetul federal cu competențe pentru chestiuni legate de terorism. El este suspectat că este "cadru de conducere" al Partidului/Frontului revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), grupare radicală de inspirație marxistă interzisă în Turcia și care a comis numeroase atentate în această țară începând cu anii 1970. Gruparea a vizat personalități care reprezentau statul turc, capitalismul turc, polițiști turci și chiar interese americane, scrie Agerpres.

Autoritățile germane bănuiesc că Musa A. face parte din "structura ierarhică" a filialei europene a grupării, care are drept scop finanțarea activităților teroriste. "Își asumase mai multe sarcini ierarhice" în Europa, printre care conducerea acestei filiale europene, având ca obiectiv principal strângerea de fonduri, potrivit Parchetului federal.

Bărbatul va fi adus sâmbătă în fața unui judecător care va aproba plasarea sa în detenție.

Arestarea intervine la câteva săptămâni după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania că "acordă refugiu teroriștilor", ca răspuns la criticile cancelarului german Angela Merkel care a apreciat drept "alarmante" măsurile luate împotriva presei turce după puciul eșuat din iulie. În același discurs, Erdogan a mai acuzat Germania că "i-a luat sub aripa sa" pe membrii DHKP-C și ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), altă grupare considerată teroristă de către Ankara.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel