Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care se modifică Legea CNA. Actul normativ împiedică furnizorii de servicii din audio-vizual să modifice în mod unilateral grilele de programe, fără a informa în timp consumatorii. Astfel, o situație gen Discovery-RCS nu s-ar mai putea întâmpla.
Ordonanţa stabileşte ca serviciile de programe să fie ordonate în grilele distribuitorilor în funcţie de cota de audienţă, măsurată şi certificată de un organism independent și impune difuzorilor investiții pentru a îmbunătăți calitatea semnalului transmis abonaților.
Guvernul a modificat legislaţia audiovizualului stabilind, printre altele, ca preţurile oferite de intermediari, respectiv agenţiile de publicitate, clienţilor care doresc spaţii publicitare să fie confirmate în mod obligatoriu şi în prealabil cu radiodifuzorii. Sumele aferente vor fi plătite direct de către beneficiarul publicităţii către radiodifuzor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.
Prin OUG a fost schimbată Legea audiovzualului, astfel că introducerea în instanţa judecătorească a contestaţiei privind deciziile CNA suspendă efectele acestor decizii.
Ordonanţa stabileşte, de asemenea, cerinţele pentru dobândirea calităţii de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, similar celor reglementate pentru toate celelalte autorităţii de reglementare şi supraveghere din România. În proiectul de OUG apărea și posibilitatea ca membrii CNA să fie schimbaţi de fiecare dată când se schimbă majoritatea politică în România. Aceştia vor fi obligaţi să prezinte un raport de activitate în Parlament de fiecare dată când se schimbă Puterea, iar dacă Parlamentul îl respinge atunci membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului sunt demişi.
"Guvernul a dat o OUG prin care pune CNA la picioarele Antenelor
Gâdea este fericit; a fost uns șef la CNA iar la Sinteza Zilei se va dezbate de azi înainte sancțiunea/sancțiunile ce se vor aplica în mass-media vizuală românească! Controlul politic și cenzura s-au instaurat prin prevederi cum ar fi întărirea controlului politic asupra CNA, prin posibilitatea ca membrii forului audiovizual să fie demiși de către Parlament!
Se aduce atingere gravă libertății de exprimare. Iar românii tac. Ce ar putea să facă ?
Păi este simplu, cei care au ieșit astă iarnă pe frig, împotriva legii sănătății, să iasă în stradă și pentru legea audiovizualului!
Ca să facem o treabă ca lumea că altfel pute a bolșevism iar cei care au ieșit atunci în stradă se vor numi bolșevici notorii dacă nu vor fi consecvenți și acum!
Motivul simplu, atunci s-a pus în prim plan faptul că legea nu a fost dezbatută public iar acum este și mai grav : O SĂ AVEȚI VOIE SĂ SPUNEȚI DOAR CE VREA GÂDEA și veți discuta doar subiectele politice aprobate la Sinteza Zilei!", a scris senatorul Iulian Urban pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News