Legi Justiție. Tudose, despre Toader: Nu va fi 'noaptea ca hoții'

Modificările legilor justiţiei vor fi trimise către Parlament spre aprobare şi nu vor fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă "noaptea, ca hoţii", a zis Mihai Tudose.

"Nu va fi o ordonanţă de urgenţă sau altceva 'noaptea ca hoţii', va fi ziua, la prânz şi trimis către Parlament, nu adoptat", a afirmat şeful Guvernului, la Antena 3.

El a subliniat că propunerile de modificare a legilor justiţiei, prezentate de ministrul Tudorel Toader, sunt "o sinteză a propunerilor venite din partea tuturor organismelor posibile, a tuturor actorilor din acest joc".

"Forul suprem democratic al oricărei ţări - acolo va fi luată decizia în România", a punctat el, adăugând că un episod precum cel al Ordonanţei 13 nu mai este posibil. "Am promis şi vă spun - şi e şi decizia politică a coaliţiei - că nu mai facem aşa ceva. Şi nu mai facem", a spus Tudose.

El a vorbit şi despre consultările ministrului Toader anterioare propunerilor de modificări ale legilor justiţiei, dar şi despre reacţiile negative la aceste propuneri.

[citeste si]

"Domnul Toader s-a consultat cu cam toată lumea. A fost la Bruxelles, a explicat. Şi aici a fost un joc. A apărut un comunicat din partea Comisiei Europene care îl făcea ţăndări şi ne făcea pe toţi. După aia, a venit un comunicat de la Bruxelles care spunea că 'Domne, de fapt nu e al Bruxelles-ului, e al agenţiei din România, pe care doamna l-a dat ca şi cum ar fi de-acolo'. O nebunie. Se dovedeşte încă o dată că românii sunt cei mai mari adversari ai României, mai ales în ceea ce priveşte relaţiile externe", a afirmat Tudose, scrie Agerpres.

De asemenea, şeful Guvernului a vorbit şi despre reacţiile unor ambasade de la Bucureşti faţă de respectivele modificări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel