Legi justiție Polonia: Proteste în fața Curții Supreme

Au fost proteste și în Polonia, miercuri seară. Polonezii sunt nemulțumiți după ce conducerea Curții Supreme de Justiție din Polonia a fost decapitată. 

Fostul lider al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa, s-a alăturat miercuri seara manifestanţilor adunaţi în faţa Curţii Supreme din Varşovia pentru a "apăra independenţa" justiţiei în Polonia, promiţând "să revină" din nou "dacă trebuie", informează AFP. 

"Vin aici în pace. Nu vreau să-mi utilizez arma", a lansat el pe un ton ironic unui grup de manifestanţi care l-au aplaudat. "Dacă trebuie, voi reveni aici pentru a vă vedea şi pentru a discuta împreună", a adăugat Walesa. 

De la ce a pornit totul 

Noua legislaţie poloneză privind reforma Curţii Supreme, care intră în vigoare marţi şi prevede scăderea vârstei de pensionare a magistraţilor din această instituţie de la 70 de ani la 65 de ani, se află în centrul unui conflict între Polonia şi Uniunea Europeană. 

Vârsta de pensionare a judecătorilor a fost coborâtă cu cinci ani de conservatori cu scopul afişat de a îndepărta magistraţii care şi-au început cariera înainte de căderea comunismului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel