Robert Negoiţă, posibil candidat al coaliției la Primăria Capitalei. "Au fost discuţii inclusiv în alianţă". Bogdan Chirieac: Un lucru e foarte clar!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac despre alegerile din Capitală.

Potrivit ultimelor informații apărute în presă, ar fi existat discuții în cadrul coaliției PSD-PNL în legătură cu numirea lui Robert Negoiță candidat la Primăria Capitalei, în locul lui Cătălin Cîrstoiu. Ulterior, primarul Sectorului 3, a declarat că va accepta să fie noul candidat dacă "partidul o va cere". 

"M-aş opri la această ştire - eu nu mă opun. Atâta vreme cât se consideră că pot fi de folos, sunt prezent pentru că Bucureştiul este mult prea important pentru noi toţi. Au fost discuţii inclusiv în alianţă, dar până în acest moment nu este o decizie luată. Nu ştiu când se va lua decizia, nu sunt decizii pe care să le iau eu, eu doar mi-am arătat disponibilitatea", a afirmat Robert Negoiţă la Realitatea Plus.

Bogdan Chirieac: Ar fi o șansă reală pentru Capitala României

Ulterior, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în cadrul unei intervenții la B1 TV.

„Domnul Cîrstoiu de ceva, nu știu, minute, ore, zice că: ”Să-mi spună ăștia din coaliție verde în față, eu nu mă retrag”. Și zice domnul Cîrstoiu că zone din PSD susțin o campanie împotriva sa. Există această variantă? Înțelegem că doamna Firea și domnul Robert Negoiță pregătesc candidatura lui Negoiță la Capitală în aceste momente”, a declarat Ioana Constantin, realizatoarea emisiunii ”Politica zilei” de la B1 TV.

„Robert Negoiță ar fi o șansă reală pentru Capitala României. Este foarte clar în acest moment, profesorul Cătălin Cîrstoiu nu este de primar general dintr-o mie de motive pe care le putem enunța, pe care le știe toată lumea. Un lucru e foarte clar, ideea că niște partide politice pot sprijini un independent se dovedește falimentar. D-aia sunt partide politice, d-aia avem democrație și pluripartidism, să respectăm acest lucru. Că vine parașutat nu știu cine și partidele se aliniază, uite că nu merge. Sunt niște învățăminte pe care onorabila coaliție ar trebui să le tragă pentru toamnă și iarnă. Deci, dânșii trăiesc în bula lor, șefii de la centru trăiesc în bula lor. Uite că șefii din teritoriu nu se înțeleg fiindcă n-au metabolizat acest lucru.

"Nu au luat în calcul frustrarea, nemulțumirea"

Apoi, în toată această perioadă, în toată această zonă, ei nu au luat în calcul frustrarea, nemulțumirea, loviturile cumplite aplicate de domnul Boloș mediului privat, la care nici PSD, nici PNL nu s-a opus, faptul că a fost favorizat mediu public, care e foarte nemulțumit de salarii și de drepturi, în dauna catastrofală a mediului privat. Deci, ideea cu e-Factura și restul este că pentru servicii mici nimeni nu mai de factură, totul e pe cash în momentul ăsta. Deci, sunt consecințe gravisime pe economie. Acest lucru duce la frustrări foarte mari. Ori, cred că suntem de acord sau dacă nu suntem, asta este, șansa pentru România în acest moment, maturitatea, o dau tot cele două partide mari într-o coaliție în continuare, cât o fi.

"Lecția cu profesorul Cîrstoiu este usturătoare"

Deci, dacă dânșii vor să aibă candidat unic la președinție, vor să meargă pe liste la parlamentare, trebuie să țină seama de aceste învățăminte, fiindcă lecția cu profesorul Cîrstoiu este usturătoare. (...) Cu toată dragostea, omul s-a dus să se facă primar general, era medic renumit acolo, stătea bine, deci medic în regulă - că vreau să mă opereze un medic cu BMW, nu unul care vine cu tramvaiul. Știți cu ce se soldează, după cum stau lucrurile? Cu un dosar penal. La cum îl toacă presa și cum au venit cu dovezi, cu martori, e un dosar penal care, sigur, nu se va solda cu nimic, dar 3-4 ani are multă treabă doctorul Cîrstoiu, cu toată dragostea.

Va fi sau nu retras Cătălin Cîrstoiu?

De ce-l retrag? Fiindcă onorabila coaliție n-are cum să vină cu candidatul lor pe locul trei. Deci, nu e să spui: 'Domnule, pierd la mare luptă cu Nicușor Dan. La 0,5 procente. M-a furat USR-ul, m-a furat nu știu cine, m-a furat tableta, m-a furat Iohannis'. Dar, când tu ai 10% și primii doi candidați se luptă la 40% ce să mai spui? Nu mai e cazul să spui nimic.

Dar, senzația mea este că nu-l vor retrage. Ei au spus: 'Domnule, fă conferință de presă și explică de ce te acuză răutăcioșii ăștia'. Păi ce să mai facă? Este elementar pentru cei care se ocupă de presă și de media. După ce două săptămâni ai lăsat presa să-ți facă imagine, tu n-ai vrut să răspunzi, ai fugit de presă, ai dat mingea în tribună. Ce să mai spui la conferința de presă? Ce să mai spui? Că imaginea aia este. Că ți-ai trimis pacienții de la spital la clinica privată, ceea ce în România și nu doar în România e o faptă perfect normală. 'Nu vreau să stau la spital să mă coasă, mă duc la clinica privată a doctorului'. E peste tot în Europa lucrul ăsta. În America e numai privat, adică acolo ai asigurare, ești bine, n-ai asigurare, stai pe bancă și îți dă o aspirină, aspirină pentru cancer îți dă. Deci, nu e nimic deosebit. Dar, dacă tu n-ai răspuns până acum, ce să mai răspuns de acum încolo?”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel