Laura Vicol (PSD) s-a ținut de cuvânt: „Am inițiat două proiecte în favoarea persoanelor cu tulburări de spectru autist“

Laura Vicol își oferă sprijinul pentru persoanele cu tulburări de spectru autist. Deputata PSD a inițiat două proiecte menite să modifice legislația în favoarea persoanelor cu deficiențe.

Laura Vicol, deputat al partidului Social Democrat, a vorbit despre sprijinul pe care l-a inițiat împreună cu doi colegi, Bogdan Trif și Bogdan Matei Constantin, pentru sprijinul persoanelor cu tulburări din spectrul autist:

„Dreptate pentru copiii speciali!

După cum am promis cu ocazia vizitei la Asociaţia Sfântul Casian din Mediaş, ne implicăm pentru a rezolva o serie dintre problemele grave de care se lovesc organizațiile de profil.

Vorbim despre organizații care, prin resurse proprii și eforturi supraomenești, încearcă să ajute copiii cu tulburări de spectru autist și pe familiile acestora (familii pentru care este foarte dificil, de multe ori imposibil, să suporte costurile necesare pentru terapii).

Alături de colegii Bogdan Trif și Bogdan Matei Constantin am inițiat două proiecte menite să modifice legislația în vigoare în domeniul Sănătății. Astfel, furnizorii de servicii de sănătate conexe actului medical, pentru persoane cu tulburări de spectru autist, vor putea să fie incluși în categoria unităților de specialitate prin intermediul cărora se implementează programele naționale de sănătate. Acești furnizori de servicii vor putea încheia, așadar, contracte cu casele de asigurări de sănătate.

Este un mic act de dreptate – absolut necesar - prin care se poate reduce uriașa povară financiară pe care aceste organizații, dar și familiile micuților, o suportă extrem, extrem de greu.

O astfel de modificare legislativă va încuraja în mod evident și dezvoltarea rețelei de furnizori de servicii de acest tip, ceea ce este o necesitate în sine.I-am rugat public pe toti colegii mei parlamentari, indiferent de partidul din care fac parte, să susțină aceste modificări legislative. Să facem cu toții un bine!“, a scris Laura Vicol pe pagina de Facebook.

În urm cu două săptămâni, Laura Vicol promitea că o să îi ajute

Înainte de Paști, Laura Vicol a spus că a primit un mesaj care a cutremurat-o. A fost momentul când a decis să ajute copiii de la Sfântul Casian din Mediaş şi Fundaţia „Un Copil, O Speranţă” din Sibiu. 

„Am văzut părinţi care îşi strigau mut durerea, cu zâmbetul pe faţă pentru copiii care erau langă noi şi care ne priveau cu ochi mari şi luminaţi. Aproape singuri s-au organizat cu tot. Puţini sunt cei care întind o mână de ajutor. Este mare nevoie de o şansă la integrare şi pentru aceşti copii speciali, mici, dar cu suflet mare... Mă opresc aici pentru că plânsul nu rezolvă nimic. De luni, la treabă pentru ei! Voi reveni cu detalii pentru că voi avea nevoie de voi toţi“, scria Laura Vicol acum două săptămâni (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel