Lars Vogt, numit în funcţia de director muzical al Orchestrei de Cameră din Paris

10 oct 2019 / 10:20

Lars Vogt a fost numit în funcţia de director muzical al Orchestrei de Cameră din Paris, înlocuindu-l pe scoţianul Douglas Boyd, au anunţat miercuri reprezentanţii primăriei din capitala franceză, care îl consideră pe artistul german 'un muzician fără pereche', informează AFP.

Pianist de renume internaţional, Lars Vogt, în vârstă de 49 de ani, a fost numit pentru un mandat de trei ani în această funcţie, pe care o va prelua începând din data de 1 iulie 2020. Numirea lui 'marchează o nouă etapă în dinamica iniţiată de Douglas Boyd', a declarat Christophe Girard, director adjunct pentru cultură în cadrul Primăriei din Paris.

Potrivit comunicatului publicat de municipalitatea pariziană, pe parcursul ultimilor cinci ani, 'Orchestra de Cameră din Paris a cunoscut o puternică reînnoire, devenind cea mai tânără orchestră din Paris şi cu o structură paritară în rândul angajaţilor'.

Laureat al mai multor premii prestigioase, inclusiv al Premiului Brahms, Lars Vogt este în prezent directorul muzical al Royal Northern Sinfonia din Marea Britanie. Următoarea numire la conducerea unei orchestre pariziene - aşteptată cu mare nerăbdare de melomanii francezi - este aceea a noului director al Orchestrei din Paris, funcţie rămasă vacantă după plecarea britanicului Daniel Harding. Mai mulţi muzicieni de prestigiu s-au succedat în acest sezon pentru a dirija concerte alături de această orchestră, integrată recent în structura Filarmonicii din Paris şi ai cărei angajaţi îşi aleg ei înşişi directorul sau directoarea instituţiei, informează Agerpres.