La joacă cu Brâncuşi în capitala Marii Britanii

După cele două evenimente dedicate, în acest an, sculptorului Constantin Brâncuşi în capitala Marii Britanii, conferința Brâncuși - o perspectivă britanică din luna februarie și expoziţia Portretul necunoscut al lui Brâncuși din luna octombrie, Institutul Cultural Român din Londra continuă seria de manifestări din cadrul Anului Brâncuși, de această dată aducându-l pe marele artist în mijlocul celor mai tineri admiratori ai săi.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu AlexZ Educational, o şcoală de weekend cu predare în limba română destinată celor mai mici membri ai comunității românești de la Londra, constă într-un atelier oferit de către duo-ul artistic Monotremu, un cuplu creativ ce a luat ca model ansamblul monumental de la Târgu Jiu pentru un set modulabil de jucării din lemn, copiilor cu vârste între 4 și 14 ani. Aceștia sunt invitaţi să descopere creația lui Brâncuşi prin interacțiune directă și recrearea din fragmente a celor mai reprezentative lucrări ale sale.

Citește și: Teatrul Naţional «Radu Stanca», în turneu la Esch

Cei doi componenți ai cuplului artistic Monotremu au fost inspirați de propriul lor fiu atunci când au creat Minitremu, acest proiect jucăuș prin care intenționează să introducă arta în viața de zi cu zi a copiilor într-un mod inovativ și, în același timp, lipsit de pretenții. Minitremu transformă lucrările monumentale ale lui Constantin Brâncuşi în jucării, obiecte colorate, atractive, dar și pline de semnificații, cu care copiii pot interacționa și care le produc bucurie. Micuța Masă a Tăcerii și Micuța Coloană Infinită au fost realizate din materiale naturale și vopsite cu lacuri netoxice.

Citește și: Chopin întâlneşte Broadway

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel