La ei se poate! Câți suporteri pot participa la un meci de fotbal în Franța

Franţa va menţine limita de 5.000 spectatori pe stadioane, cel puţin până la 31 august, ţinând cont de creşterea umărului de cazuri de Covid-19, dar prefecturile pot autoriza în mod excepţional un public mai numeros în anumite condiţii, transmite EFE.

Ministerul Sporturilor a indicat, într-un comunicat, că prefecţii pot oferi derogări punctuale pentru un eveniment sau o serie care se desfăşoară în acelaşi loc, sub responsabilitatea organizatorilor, cu respectarea a dispoziţiilor sanitare. Aceasta înseamnă că un club poate fi autorizat să joace mai multe partide pe acelaşi stadion, cu peste 5.000 de persoane în tribune, cu condiţia respectării condiţiilor pentru primirea publicului.

Conform reglementărilor actuale, spectatorii trebuie să stea pe scaune, să poarte mască şi să fie lăsat un loc liber distanţă în grupurile de maxim 10 persoane care au rezervat biletele. După ridicarea stării de urgenţă din 11 iulie, Franţa a permis accesul spectatorilor pe stadioane, dar fără a depăşi limita de 5.000 de persoane.

Cluburile au făcut presiuni pentru creşterea limitei, în perspectiva sezonului viitor, pentru că în caz contrar nu îşi vor putea echilibra situaţia financiară. Guvernul Franţei a subliniat că în actualul context sanitar, care indică o creştere a circulaţiei noului coronavirus în teritoriu, limita de 5.000 spectatori nu va varia în general până la finele lunii august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel