La canonizarea lui Andrei Şaguna s-au folosit icoane portocalii în nuanţa PDL. Vezi FOTO

Canonizarea lui Andrei Şaguna a reprezentat un moment important pentru biserica românească. La eveniment au participat preşedintele Traian Băsescu, dar şi preşedintele PSD, Victor Ponta. Trecerea în rândul sfinţilor a lui Şaguna s-a făcut cu nişte icoane care conţin foarte mult portocaliu, culoare care seamană izbitor cu nuanţa pe care o foloseşte PDL pe însemele electorale.

Preşedintele Traian Băsescu nu a ratat ocazia şi s-a l-a preaslăvit pe Andrei Şaguna. "Un astfel de înaintaş al nostru devine astăzi sfânt, iar eu nu voi pierde prilejul de a mă închina în faţa sfintelor feţe bisericeşti prezente aici şi a Sfântului Andrei Şaguna", a punctat Băsescu.

În iconografie cele mai utilizate culori sunt albul, roşul şi auriul

Auriul simbolizează lumina dumnezeiască. Cuvântul evreiesc aour, care înseamnă lumină, este similar cuvântului latin aurum, care înseamnă aur, și care în India este considerat un mineral al luminii.

Roșul este una dintre cele mai folosite culori în icoane. Această culoare ca căldurii, pasiunii, iubirii, frumuseții (în slavonă cuvântul care redă frumosul și roșul este același), viața și energia de viață-dătătoare, și din acest motiv roșul a devenit și un simbol al Învierii, al victoriei vieții asupra morții.

Roșu-portocaliu, asociat cu focul, sugerează fervoarea și curățarea sufletească.

Albul se asociază cu lumea dumnezeiască, curățenia, nevinovăția și uneori cu ceea ce Biserica numește lumina necreată, arătată de Mântuitorul la schimbarea la față lui Petru, Iacov si Ioan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel