Urmărește emisiunea live


Kremlinul e de acord cu o întâlnire între Putin și Biden. În ce condiții va putea avea loc evenimentul

Biden nu are 'nicio intenţie' să discute cu Putin la G20
Biden nu are 'nicio intenţie' să discute cu Putin la G20

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că Moscova nu va respinge o întâlnire între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden, la o viitoare reuniune a G20 și că va lua în considerare propunerea dacă va primi una.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că Moscova nu va respinge o întâlnire între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden, la o viitoare reuniune a G20 și că va lua în considerare propunerea dacă va primi una.

Într-un prelegere transmisă de către televiziunea de stat, Lavrov a spus că Rusia este dispusă să asculte orice sugestii privind negocierile de pace, însă nu a putut spune în avans la ce va duce acest proces.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți, fără să ofere indicii clare, că Statele Unite sunt implicate de mult în războiul din Ucraina.

„Mi se pare că americanii participă de facto la acest război de mult timp”, a declarat Lavrov pentru televiziunea de stat rusă. „Acest război este controlat de anglo-saxoni”.

Lavrov a spus că oficiali, inclusiv purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, au spus că Statele Unite sunt deschise la discuții, dar că Rusia a refuzat.

„Aceasta este o minciună”, a spus Lavrov. „Nu am primit nicio ofertă serioasă de a lua legătura”.

După o serie de înfrângeri zdrobitoare de la începutul lunii septembrie, care au schimbat pulsul conflictului în favoarea Ucrainei, ministrul rus de Externe a subliniat receptivitatea Rusiei la discuții.

Lavrov a declarat într-un interviu acordat televiziunii de stat că Rusia este dispusă să discute cu Statele Unite sau Turcia despre modalități de a pune capăt războiului pornit, în mod nejustificat, acum opt luni.

"Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare", a spus Lavrov.

El a declarat că în timpul călătoriilor lor în Kazahstan săptămâna aceasta, președintele turc Tayyip Erdogan va avea ocazia să-i facă sugestii președintelui rus Vladimir Putin.

Lavrov a menționat că discuțiile directe dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat la sfârșitul lunii martie. Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, a spus că nu va vorbi cu Putin, după ce Kremlinul a transmis luna trecută că a anexat patru zone din Ucraina, pe care le ocupă parțial.

Lavrov: Nu putem permite Ucrainei să reprezinte o amenințare constantă la adresa securității Rusiei

Obiectivele operațiunii militare speciale ruse din Ucraina nu se schimbă și ele vor fi atinse, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la postul de televiziune Rossiya-1, în cadrul aceluiași interviu.

"În ceea ce privește unde sunt limitele sarcinilor pe care le-am stabilit în timpul operațiunii noastre militare speciale, președintele a subliniat aceste sarcini, ele nu se schimbă. Vor fi îndeplinite", a spus el.

Potrivit acestuia, Ucraina "nu trebuie să fie un stat terorist care își terorizează proprii cetățeni, nu trebuie să fie un stat rasist".

"Și, desigur, nu putem permite Ucrainei să reprezinte o amenințare constantă la adresa securității Federației Ruse. Mă refer atât la aderarea la NATO, cât și la desfășurarea de arme pe teritoriul ucrainean, care va reprezenta o astfel de amenințare", a adăugat Lavrov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel