Koto Iosif: Parlamentarii UDMR de Cluj nu mai susţin coaliţia dacă nu se respectă protocolul judeţean

koto
koto

Deputatul UDMR Koto Iosif, candidat pe colegiul uninominal Africa – Asia la Camera Deputaţilor, ales cu 34 de voturi în 2008,  a declarat, sâmbătă,  că parlamentarii Uniunii din Cluj ar putea să nu mai susţină, în Parlament, PDL, dacă nu se respect protocolul dintre cele două partide de la nivel judeţean.

“Primul efect, consilierii noştri (n.r. de la Cluj-Napoca) vor vota, nu conform înţelegerii cu PDL, ci conform intereselor comunităţii noastre. Şi o formă şi mai gravă... că noi avem în judeţul Cluj trei parlamentari şi trei voturi ... ştiţi voturile sunt foarte, foarte strânse în Parlament”, a spus parlamentarul UDMR, Koto Iosif, pentru Realitatea TV, legat de scandalul dintre UDMR şi PDL de la Cluj-Napoca, consemnează Realitatea TV.

Întrebat dacă s-ar putea ajunge ca parlamentarii de Cluj ai UDMR să nu mai susţină proiectele PDL din Legislativ, Koto Iosif a spus: “Da. Cel puţin trei parlamentari din judeţul Cluj... Noi am luat decizia că dacă nu se reglementează situaţia şi nu se va respecta prevederile protocolului judeţean, atunci că poate vom lua şi această măsură”.Mai mult, întrebat dacă decizia ar putea fi luată şi în cazul susţinerii unei moţiuni de cenzură, deputatul a răspuns ameninţător la adresa PDL: ”De exemplu...”.

Candidatul UDMR pe colegiul uninominal Africa – Asia la Camera Deputaţilor, Koto Iosif, a reuşit să obţină un mandat, prin redistribuire, după ce a reuşit să întrunească numai 34 de voturi la alegerile din 2008. În colegiul său, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1.768. Pentru comparaţie, în unele colegii din ţară, candidaţi care au obţinut 10.000 de voturi nu au intrat în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel