Klaus Iohannis, prima reacție după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: Nu este un mare succes al coaliției. Obiectivul a fost atins

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Klaus Iohannis a venit cu o primă reacție după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu.

Klaus Iohannis, președintele României, a venit cu o primă reacție după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală pentru Primăria București.

"Cert e că nu este un mare succes al coaliției, ca să mă exprim așa, dar în rest prefer să nu comentez deciziile coaliției în materie de ales candidați și de felul în care se vor poziționa. Știți bine că discuțiile în coaliție s-au purtat ieri și azi-noapte din câte am înțeles, deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit.

Am aflat rezultatele, important este că această soluție de candidați separați pe București să nu ducă la niște lupte electorale în interiorul coaliției care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului și cred că există capacitatea în cele două partide să se separe alegerile locale de activitatea guvernamentală.

Klaus Iohannis: Obiectivul acestei coaliții a fost stabilitate 

Cred că toată lumea își amintește că această creare a coaliției a fost încurajată de mine pentru că am avut nevoie de un Guvern stabil, de un Guvern cu o majoritate serioasă în Parlament pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat, deci obiectivul acestei coaliții a fost stabilitate și trecerea cu bine prin crize, ceea ce s-a întâmplat, deci obiectivul a fost atins.

Dar cred că mai are potențial această coaliție în viitor. Sigur, acum în toiul campaniilor electorale va fi un pic mai complicat de a menține buna înțelegere la cote maxime", a spus Klaus Iohannis, aflat în Coreea de Sud, afirmând totodată că el nu s-ar fi implicat în negocierile din coaliție ce au ținut de stabilirea candidaților pentru alegeri.

Reacția acestuia vine după ce alianța PSD - PNL a decis să aibă candidați separați pentru Primăria Capitalei. Sebastian Burduja va fi candidatul PNL, pe când Gabriela Firea va fi candidatul PSD pentru Primăria Generală a Municipiului București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel