Klaus Iohannis: 'Ameninţare majoră'. Vezi poziția României

Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook, că schimbările climatice sunt o ameninţare majoră pe care trebuie să o combatem acum.

'Schimbările climatice sunt o ameninţare majoră pe care trebuie să o combatem. Dacă nu acţionăm acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecinţe ireversibile pentru umanitate şi mediul înconjurător. România s-a angajat încă de anul trecut să contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon. Prin concentrarea eforturilor pentru a avea o economie cu emisii scăzute, vom deveni mai competitivi, vom crea noi locuri de muncă şi vom răspunde mai eficient la provocările legate de securitatea energetică şi climatică. La Conferinţa de la Paris am solicitat, în numele României, acţiuni comune', afirmă Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele mai menţionează că 'reuniunea trebuie să se încheie cu un acord cuprinzător, echitabil şi efectiv pentru atingerea obiectivelor agreate de limitare a creşterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius'.

La deschiderea Conferinţei Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, desfăşurată luni la Paris, au luat parte şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări. Miza principală a conferinţei programată în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambiţioase şi obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice, potrivit Preşedinţiei. 

VEZI ȘI: O publicație își încetează apariția. 'Iohannis a reușit să realizeze într-un an ce nu i-a reușit lui Băsescu în zece'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel