Kim Jong Un vizită în China. Trenul prezidențial a părăsit Beijingul

Trenul în care s-ar fi aflat Kim Jong Un, într-o vizită la Beijing, a plecat din țara Chinei. 

Un tren despre care mai multe surse afirmă că a transportat o delegaţie din Coreea de Nord a părăsit marţi Beijingul, iar unul dintre pasageri era, potrivit presei sud-coreene, chiar liderul de la Phenian, Kim Jong Un, transmite Reuters. Ziarul Chosun Ilbo din Coreea de Sud citează ca sursă un oficial de rang înalt din serviciile de informaţii, a cărui identitate nu este dezvăluită. 

Informația, nici confirmată, nici infirmată 

Ar fi prima vizită în străinătate a lui Kim, de la preluarea puterii în 2011. O purtătoare de cuvânt a ministerului chinez de externe a refuzat să confirme evenimentul. Surse diplomatice de la Beijing au afirmat că în capitala Chinei se află un oficial nord-coreean de rang înalt, dar nu au putut preciza dacă este vorba chiar de Kim Jong Un. 

Bloomberg, preluată de Reuters, anunţa luni - menţionând trei surse confidenţiale - că liderul nord-coreean vizitează China. Imagini difuzate de Nippon News Network au arătat un vagon de culoare verde cu dungi orizontale galbene, despre care a afirmat că face parte dintr-un tren cu 21 de vagoane, similar celui cu care tatăl actualului conducător de la Phenian, Kim Jong Il, a făcut o vizită în China în 2011, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel