Kim Jong Un, întrevedere cu preşedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel

kim
kim

Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel a fost primit cu onoruri duminică, la Phenian, de liderul nord-coreean Kim Jong Un, a transmis luni agenţia oficială de presă KCNA. 

Cuba este unul dintre puţinii aliaţi ai Coreei de Nord, dar relaţiile sunt mai călduroase la nivel retoric decât concret, apreciază AFP. Fidel Castro, care a condus regimul comunist de la Havana timp de aproape cinci decenii, a făcut o singură vizită la Phenian, în 1986, iar predecesorii lui Kim Jong Un - tatăl său, Kim Jong Il, şi bunicul său, Kim Ir Sen, primul preşedinte nord-coreean - nu au vizitat niciodată Cuba, citează AFP. 

"Au avut loc schimburi de vederi aprofundate asupra subiectelor importante care preocupă ambele părţi (...) privind situaţia internaţională şi s-a ajuns la un consens asupra tuturor subiectelor", potrivit KCNA. AFP observă că contextul internaţional al vizitei include, pentru Cuba, introducerea de noi sancţiuni americane, iar pentru Coreea de Nord, un aparent blocaj al negocierilor cu Statele Unite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel