Kim Jong Un, mişcare surpriză după ce Donald Trump a anulat summitul

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Mişcare surpriză a liderului nord-coreean, Kim Kong Un, după ce Donald Trump a anunţat că anulează întâlnirea cu preşedintele Coreei de Nord. 

Mişcare surpriză a liderului nord-coreean, la câteva zile după ce preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că anulează summitul cu Kim Jong Un. 

Preşedinţii celor două Corei s-au întâlnit la un al doilea summit la Panmunjom, dar spre deosebire de summitul istoric desfăşurat în acelaşi loc în luna aprilie, acesta nu a fost făcut public înaintea întâlnirii, informează preşedinţia sud-coreeană, citând agenţiile Reuters şi dpa. 

La summitul din aprilie, preşedinţii Coreei de Nord şi Coreei de Sud, Kim Jong Un şi Moon Jae-in, au convenit să continue dialogul pentru realizarea unor obiective comune, precum încheierea oficială a războiului inter-coreean (încheiat în 1953 doar prin armistiţiul de la Panmunjom) sau denuclearizarea Peninsulei Coreene. 

Noua întâlnire a celor doi lideri survine la două zile după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că a decis să anuleze summitul cu preşedintele nord-coreean Kim Jong Un, prevăzut să se desfăşoare pe 12 iunie în Singapore, invocând atitudinea ostilă a nord-coreenilor, care la rândul lor ameninţaseră înainte în mod repetat că vor anula acest summit dacă Washingtonul insistă ca armata Coreei de Nord să renunţe complet la armele nucleare.AGERPRES/(AS - editor: Sorin Popescu) 

Totuşi, Trump a revenit a doua zi afirmând sunt în curs discuţii cu Phenianul şi că summitul ar putea avea loc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel