Kelemen Hunor, reacție față de atentatul dejucat la Târgu Secuiesc

Liderul UDMR, Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a condamnat, într-un comunicat de presă transmis Agerpres, 'intenţia actului de violenţă care, conform informaţiilor apărute în presă, urma să fie pus în practică de către preşedintele filialei din Târgu Secuiesc a 'Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate' pe 1 decembrie, sub forma unui atentat'.

Preşedintele UDMR a punctat că organizaţia pe care o conduce se delimitează ferm de manifestările extremiste şi pledează pentru convieţuire paşnică, respect reciproc şi toleranţă.

'UDMR condamnă actele de violenţă de orice natură şi se delimitează ferm de manifestările extremiste, surse ale relaţiilor tensionate dintre comunităţi. Considerăm că doar convieţuirea paşnică, respectul reciproc şi toleranţa pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate şi spre un viitor construit temeinic de comunităţile care o alcătuiesc', a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că 'UDMR consideră instrumentele democraţiei parlamentare şi cele al dialogului politic drept singurele instrumente legitime'. Kelemen Hunor şi-a manifestat, totodată, 'speranţa că demersurile autorităţilor competente vor fi corecte în ceea ce priveşte investigarea acestui caz'.

De asemenea, preşedintele UDMR i-a mai îndemnat pe actorii vieţii publice 'la o abordare calmă şi responsabilă a problemei în cauză'.

Procurorii DIICOT au reţinut, marţi, pentru 24 de ore, un 'membru marcant al extensiei în România' a structurii naţionalist-extremiste 'Mişcarea de Tineret 64 de Comitate' - HVIM din Ungaria pentru că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel