Kelemen Hunor, revocare Kovesi: „Președintele este extrem de previzibil”

Preşedintele UDMR consideră că decizia şefului statului, Klaus Iohannis, de a refuza revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a fost previzibilă, în opinia sa "mult mai grave" fiind protocoalele tuturor segmentelor Justiţiei cu SRI, pe care le consideră neconstituţionale.

Kelemen Hunor a comentat pentru RFI pe marginea cazului Kovesi: „O decizie absolut previzibilă, ştiam, cred că pe nimeni nu a surprins această decizie a preşedintelui, fiindcă preşedintele a zis mai demult, înainte să ajungă cererea de revocare din partea ministrului pe masa preşedintelui, a zis că el este mulţumit de prestaţia doamnei Kovesi şi nu găseşte niciun motiv pentru o revocare înainte de expirarea mandatului. Deci, din acest punct de vedere, preşedintele a fost extrem de consecvent, a rămas consecvent, este şi a fost extrem de previzibil, nu e nimic nou sub soare".

În opinia preşedintelui UDMR, semnarea protocoalelor cu SRI reprezintă lucruri "mult mai grave", despre care trebuie să se discute, fiind nevoie atât de schimbarea legislaţiei, cât şi de declanşarea unei anchete.

Hunor: Protocolul DNA-SRI, peste Constituție

„Sunt lucruri mult mai grave în această ţară dacă vorbim de Justiţie şi de independenţa Justiţiei şi, sigur, despre aceste aspecte ar fi foarte bine să vorbim şi ar fi foarte important să clarificăm lucrurile. Fiindcă, acum, toată lumea cunoaşte, au existat multe protocoale, toate segmentele Justiţiei au semnat protocoale, nu numai Procuratura şi procurorul-şef de atunci, dar şi CSM, ceea ce este extrem de grav şi Înalta Curte de Casaţie şi Inspecţia Judiciară. În primul rând, eu cred că trebuie să vorbim foarte sincer şi foarte deschis ce s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. După aceea, trebuie să modificăm legile, legislaţia. Şi trebuie să fie foarte clar că nu se poate încheia, nu se poate lucra sub astfel de protocoale. După aceea, cine unde a greşit, aici eu cred că ar fi bine o anchetă, dar eu nu vreau să merg mai departe, că nu vreau să par că eu ştiu şi alţii nu ştiu sau sunt unii care ştiu care ar trebui să fie urmările. Dar, oricum, ceea ce au făcut este peste Constituţie, peste principiile constituţionale şi peste principiul separării puterilor în stat", a susţinut Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel