Kelemen Hunor: Pentru România nu există alternativă

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a explicat care este singura cale pentru dezvoltarea României.

Uniunea Europeană este singura soluţie politică a continentului în competiţia cu marile puteri mondiale, aceasta fiind şi singura alternativă de construcţie politică pentru românii şi maghiarii din România, consideră Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, alegerile europarlamentare din luna mai sunt foarte importante, în contextul în care se preconizează o reformă, după ieşirea Marii Britanii.

"Sunt alegerile cele mai importante pentru Parlamentul European de când am intrat noi în UE, fiindcă urmează o perioadă dificilă. Se vede deja, dacă ne uităm un pic la dezbaterile din toate ţările UE, va fi o perioadă când ieşirea din UE a Marii Britanii creează o nouă situaţie şi condiţii noi. Este o perioadă când sigur că urmează şi o reformare a UE. Despre aceste lucruri vorbesc deja şi cei care acum o jumătate de an, acum un an spuneau că lucrurile sunt în regulă şi că nu trebuie schimbat nimic, că totul este perfect. Nu este perfectă Uniunea Europeană, dar UE este singura soluţie politică a continentului pentru a rămâne în competiţie cu Statele Unite, cu China cu India, cu Rusia şi aşa mai departe, când vorbim de această competiţie globală, economică, politică bineînţeles", a declarat liderul UDMR, la finalul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care a avut loc la Oradea.

Citește și: PSD, candidat la prezidențiale. SRS: Asta răstoarnă toate prognozele

"Vrem să fim acolo unde lucrurile vor fi decise pentru generaţiile următoare"

El a susţinut că Transilvania şi România se pot dezvolta în interiorul Uniunii Europene, aceasta fiind singura alternativă.

"De aceea, eu cred că prezenţa noastră este extrem de importantă. Vrem să fim acolo unde lucrurile vor fi decise pentru generaţiile următoare şi vrem, dacă se vor face reforme, şi sunt convins că acest lucru se va întâmpla, protecţia minorităţilor etnice autohtone, minorităţilor lingvistice autohtone din UE să fie parte a acestor reforme, aşa cum am propus noi când am venit cu Minority SafePack. (...) Sunt convins că Transilvania şi România are capacitatea de a se dezvolta în interiorul Uniunii Europene. Altă alternativă nu există. Indiferent cine ce spune despre alte alternative, convingerea noastră, de aproape 30 de ani, rămâne neschimbată. Pentru România, pentru cetăţenii României, pentru maghiarii din România alternativă la această construcţie politică nu există", a conchis preşedintele UDMR.

Citește și: Protest Algeria. Peste 100 de persoane au fost rănite în confruntările cu jandarmii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel