Kamala Harris îl contrazice pe Putin: Nu există vreo dovadă că Ucraina a stat în spatele atacului din Moscova

Agerpres
Agerpres

Vicepreședintele Kamala Harris a respins duminică afirmația președintelui rus Vladimir Putin potrivit căreia Ucraina e în spatele atacului terorist de la Moscova, care s-a soldat cu moartea a peste 130 de persoane.

„Nu”, a spus Kamala Harris, când a fost întrebată de Rachel Scott de la ABC dacă SUA au vreo dovadă a implicării Ucrainei în atacul asupra unei săli de concerte din capitala Rusiei vineri seară, potrivit POLITICO.

„Și mai întâi, permiteți-mi să încep prin a spune că ceea ce s-a întâmplat este un act de terorism și numărul de oameni care au fost uciși este, evident, o tragedie și ar trebui să transmitem cu toții condoleanțe acelor familii.”, a spus vicepreședintele SUA.

„Nu, nu există nicio dovadă și, de fapt, ceea ce știm că este că ISIS-K este de fapt, din toate punctele de vedere, responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat Harris.

Putin a sugerat că forțele ucrainene au fost implicate, în timpul unui discurs televizat, sâmbătă seara. Oficialii ucraineni au negat de asemenea orice implicare în masacru, în timp ce afiliatul grupării Stat Islamic din Afganistan a revendicat responsabilitatea pentru ceea ce a devenit unul dintre cele mai mortale atacuri pe teritoriul Rusiei în ultimii ani.

Agențiile americane au avertizat oficialii ruși la începutul acestei luni despre posibilitatea unui atac terorist planificat la Moscova, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson.

„La începutul acestei luni, guvernul SUA a avut informații despre un atac terorist planificat la Moscova – care viza adunări mari, inclusiv concerte – care a determinat Departamentul de Stat să emită un aviz public americanilor din Rusia. Guvernul SUA a împărtășit, de asemenea, aceste informații autorităților ruse, în conformitate cu politica sa îndelungată de „datorie de a avertiza””, a spus Watson într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel